""
""

Andre Viljas Boas: Kako sam se zaljubio u Murinja

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.10.16. | 18:00

Doskorašnji trener Zenita otvorio dušu i progovorio o svom odnosu sa menadžerom Mančester Junajteda

Nekadašnji menadžer Čelsija Andre Viljas Boas otvorio je dušu posle mnogo godina i progovorio o svom odnosu sa Žozeom Murinjom čovekom na kojeg se ugledao tokom većeg dela trenerske karijere. Nekada su bili najbliži saradnici u Čelsiju i Interu, Murinjo ga je opisvao kao „svoje oči i uši“, ali je tokom samostalne karijere Boasa njihov odnos poprilično zahladio.
„Nismo se čuli izvesno vreme, iskreno, nemam više ni njegov telefon“, otkrio je Viljas Boas tokom gostovanja u Amsterdamu.

Izabrane vesti

Ipak, 38-godišnji stručnjak ne krije da je trenerski sazreo pod vođstvom Gospodina Posebnog.
„U periodu kada sam stasavao kao trener, rad sa Žozeom Murinjom je bio najbolji deo mog života. Mogao sam potpuno da se posvetim radu s njim, a to je bio sasvim drugi nivo fudbala. Brzo se zaljubite u njega, i on lako postane vaš idol. Želeo sam da budem baš kao on, da znam sve i da upijam informacije koje mi je davao svakog dana“, otkrio je Viljas Boas.

Doskorašnji trener Zenita priznao je i da je promenio mišljenje o Murinju kada je odlučio da napusti njegov stručni štab u Interu.
„Kada uradite tako nešto, lako padnete u nemilost Žozea. Stvari se rapidno menjaju i shvatate da nemate posla sa čovekom za kojeg ste verovali da je idealan. Murinjo poseduje fascinantnu sposobnost da izvuče najbolje iz vas, što imai dobre i loše posledice po ličnost. Moje posledice bile su da sam posle svađe sa njim započeo samostalnu trenersku karijeru“, zaključio je Andre Viljas Boas.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Andre Viljas-BoasČelsiEngleskaPremijer ligaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara