"Lukaš Teodorčik"
"Lukaš Teodorčik"

Anderlehtov BINGO! Teodorčik otkupljen za 4.500.000, višestruko će se vratiti

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.17. | 16:07

Poljak ostaje u Briselu bar do leta

Lukaš TeodorčikProsto je neverovatno kako lako ga je Dinamo ispustio. Odigrao je Lukas Teodorčik prošle sezone samo 400 minuta u prvenstvu Ukrajine i postigao pet golova, jedan na svakih 80 minuta. Ali u Kijevu nije mogao do prvog tima. Pozajmica Anderlehtu pojavila se kao spasonosno rešenje. Verovatno ni u Briselu nisu bili svesni koliko će u stvari dobiti.

Isprva su belgijski mediji bili sumnjičavi. Retko Anderleht tajde veliki novac za pojačanja, a u ugovorus a Dinamo jasno je pisalo - otkup ugovora poljskog napadača košta 4.500.000 evra. I danas je ona aktivirana. Iako su Ukrajinci pokušali da vrate Teodorčika u Ukrajinu, iako su ga nagovarali da on sam odbije ostanak u Briselu, Anderleht je uspeo da 185 centimetara visokog strelca ubedi da je najbolje rešenje da prihvati da je baš u Belgiji fudbalski vaskrsao.

Izabrane vesti

Lukaš Teodorčik danas je sa Anderlehtom potpisao ugovor do 2020. godine!

Doduše, prilično je izvesno da se on neće toliko dugo zadržati u Pro ligi. Štaviše, veliko je pitanje da li izgurati i ovo predstojeće leto. Cela frka oko njegovog ostanka u Briselu ili povratka u Kijev u stvari je bila borba za masno obeštećenje koje će pripasti njegovom matičnom klubu. Sada je to Anderleht, koji je Poljaka i lansirao u vrh liste najtraženijih igrača Evrope.

Teodorčik je ove sezone postigao čak 28 golova za Kraljevski klub iz Belgije. Na 28 utakmica u prvenstvo čak 20. Plus pet u Ligi Evrope, dva u kvalifikacijama, jedan u Kupu. Toliko efikasan u jednoj sezoni u Anderlehtu je u 21. veku bio samo još Nenad Jestrović u sezoni 2002/2003, dok je 29 golova postigao rekorder Tomaš Radzinski u sezoni 2000/2001.

Ali za Teodorčika sezona još nije završena. A karijera je tek počela...

(FOTO: Action Images)


tagovi

AnderlehtBelgijaDinamo KijevEvropaLukaš TeodorčikŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara