Anćeloti se kockao, Đuričić ga nije kaznio, a majstor Insinje je opet rešio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.10.18. | 19:47

Napoli slomio Sasuolo evrogolom omalenog ofanzivca

Kockao se Karlo Anćeloti sa večerašnjim sastavom protiv Sasuola, mogao je i da se prevari, ali ga je na kraju sačuvao fenomenalni Lorenco Insinje – 2:0.

Starteg Napolitanaca je izveo kombinovani sastav i rešio da odmori Insinjea, Kaljehona, Milika, Hamšika, Alana... Ali je morao da ih uvodi kako bi prelomio pitanje pobednika jer je Sasuolo opasno pretio.

Izabrane vesti

Šansu su od rezervista dobili Malki, Una, Rog, Dijavara i upravo je Una iskoristio ukazano poverenje. Alžirski ofnazivac je doveo Napoli u vođstvo u trećem minutu pošto je iskoristio katastrofalnu grešku Lokatelija. Posle godinu i kusur dana je postigao prvenac u dresu Napolija! Kod Sarija je za celu prošlu sezonu upisao 89 minuta u prvenstvu, kod Anćelotija je već odigrao 115 minuta u Seriji A. Neočekivano pojačanje za Napolitance...

Imao je Napoli gomilu šansi preko Mertensa, Malkija, Zjelinskog i ostalih da duplira prednost u prvom poluvremenu, a umalo da ode na pauzu bez vođstva?! Filip Đuričić je imao sjajnu šansu u finišu poluvremena, ali ga je Ospina zaustavio.

Video je Anćeloti da mu je hitno potreban drugi gol i uveo je Insinjea, Alana i Kaljehona u drugom poluvremena. Nastavili su Napolitanci da promašuju šanse, a onda umalo da ih opet kazni Filip Đuričić. Napadač Sasuola je ponovo ima odličnu šansu, ali ga je udesni Ospina opet zaustavio u situaciji „jedan na jedan“ i spasao Napoli. Potom je Kolumbijac odbranio i šansu Berardija. Napoli je visio dok se nije ukazao Lorenco Insinje.

Omaleni fantazista igra kao u transu ove sezone! U svom stilu je savio fantastičnu kilfu pod prečku, do tada fenomenalnog Konsiljija. Insinjeu je ovo bio sedmi gol na 10 mečeva. Anćeloti ga je preporodio otkako ga je prekomandovao na poziciju „desetke“.

I tu je bio kraj Sasuolovih nadanja... Gosti su promašili još dve šanse, Ospina je blistao i muški su položili oružje.

ITALIJA 1 - 8. KOLO

Petak

Torino - Frozinone 3:2 (1:0)
/Rinkon 20, Bazeli 46, Berenger 71 - Goldaniđa 58, Ćano 64/

Subota

Kajari – Bolonja 2:0 (1:0)
/Žoao Pedro 22, Pavoleti 69/

Udineze - Juventus (0:2)
/Bentankur 33, Ronaldo 37/

Empoli - Roma 0:2 (0:1)
/Nzonzi 36, Džeko 85/

Nedelja

Đenova - Parma 1:3 (1:3)
/Pjontek 6 - Rigoni 16, Siljardi 26, Ćeravolo 30/

Atalanta - Sampdorija 0:1 (0:0)
/Toneli 76/

Milan - Kjevo 3:1 (2:0)
/Iguain 27, 34, Bonaventura 56 - Pelisije 63/

Lacio - Fjorentina 1:0 (1:0)
/Imobile 37/

Napoli - Sasuolo 2:0 (1:0)
/Una 3, Insinje 72/
20.30: (5,70) SPAL (3,70) Inter (1,65)

* Kvote su podložne promenama 

(FOTO: Action images)


tagovi

Lorenco InsinjeDavid OspinaFilip Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara