""
""

ANALIZZA PARTIZANA: Drinčić preti bombama, a Džigi karakterom

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.04.14. | 17:51

Redakcija MOZZART Sporta se potrudila da pronikne u mane i vrline večitih rivala pred 146. derbi u Humskoj 1

Čak i da je sve rešeno – kao što verovatno jeste rezultatima minulog kola – opet je zanimljivo. Jedni će tražiti opravdanje, drugi potvrdu da su stvarno bolji, ali niko neće želeti da preskoči meč mesecima najavljivan kao krešendo fudbalskih zbivanja u Srbiji.

Crvena zvezda dolazi u Humsku 1 sa šest bodova viška i želi da drugim trijumfom nad večitim rivalom definitivno reši trku, Partizan se uzda činjenicu da je dobio poslednja tri derbija koja su odlučivala prvaka i planira da makar sačuva matematičke šanse u produžetak šampionskog niza. I publika je nestrpljiva da u direktnom obračunu (pr)oceni ko je bolji.

Izabrane vesti

Pred 146. večiti derbi, redakcija portala MOZZART Sport približava vam vrline i mane ekipa koje navijačima duguju daleko bolje izdanje u odnosu na jesenji duel na Marakani.

NAJJAČA KARIKA – Nikola Drinčić
Trenerska floskula da je pobedi bliži tim koji odnese prevagu na sredini terena mogla bi u Partizanovom slučaju da zavisi samo od jednog čoveka. Ukoliko Nikola Drinčić odigra nalik utakmicama s početka sezone, crno-beli mogu da računaju na veći posed lopte i više konkretnih akcija pred Bajkovićem. A to često zna da se ispostavi presudnim. Drinčić se pokazao korisnim ne samo u razgradnji protivničkih, već i začetku Partizanovih napada razbijajući stereotip da je klasični zadnji vezni. Bivši prvotimac Krasnodara pojavom dominira terenom, opasan je iz prekida, a od njegove desne noge crno-beli mogli da imaju benefit posle kornera ili slobodnih udaraca. Na sve to je i miran, ne pada u vatru, kontroliše emocije... Uz napomenu da je „dete“ kluba i sigurno ima jasnu predstavu šta ga očekuje, iako će mu ovo biti debi u derbiju.

AHILOVA PETA – psihološka nestabilnost
Crno-beli su ranjiviji tamo gde se pravi razlika između pobednika i poraženog. Na planu samopouzdanja. Svako od njih pojedinačno ima kvalitet u nogama, ali se ne može reći da su mirni u glavi, o čemu slikovito svedoči činjenica da su na deset poslednjih utakmica zaradili 22 žuta i čak tri crvena kartona! Ekipa za sad nije uspela da kanališe ogroman naboj, fudbaleri tenziju iz svlačionice prenose na teren, reaguju na provokacije protivnika i sudijske odluke, što u meču ovakvog značaja može da se ispostavi pogubnim. Osim toga, u prvom timu biće najmanje petorica derbi debitanata (Lukač, Vulićević, Trajković, Drinčić i Škuletić) i velika je misterija kako će se ponašati u atmosferi na koju nisu navikli. Ne bi trebalo smaknuti s uma ni činjenicu da je najstariji igrač Partizana Milan Obradović verovatno pod utiskom autogola u prethodnom derbiju.

FAKTOR IZNENAĐENJA – Nikola Ninković
Ukoliko u poslednji čas ne bude promena u najavljenom sastavu, nedorečeni tinejdžer mogao bi da predstavlja ključnu ulogu na terenu. Uz bitnu napomenu da se s njim nikad ne zna u kom pravcu će ga utakmica voditi. Grobari tri godine čekaju da potvrdi nesumnjiv talenat iz mlađih kategorija i veliki broj navijača, uz sve mane koje ispoljava, veruje da popularni Džigi može da zameni odsutnog Sašu Ilića na poziciji glavnog organizatora. Njegov pas u prostor, šut iz daljine ili asistencija izbrisalo bi većinu mrlja iz njegove kratke karijere, ali... Ako se desi da Ninković podlegne emocijama i adrenalin mu sputa noge Partizan će biti u velikom problemu, jer su to situacije u kojima ne zna da se kontroliše i nikog ne bi trebalo da začudi ukolio derbi završi pre vremena.

TRENERSKI PEČAT – Marko Nikolić
Dok je Nikola Ninković „tempirana bomba“, Marko Nikolić je lakše predvidiv u izboru taktike, čak i tima, kojim planira da popravi utisak o boravku u Humskoj 1. Izvesno je da će na teren poslati dvojicu napadača (Škuletića i Lazovića), osloniće se na proverene snage u odbrani i veznom redu, međutim, postoji opcija da počne sa Malbašićem i(li) Lukom, iako je opšti utisak da su njih dvojica korisniji ukoliko uđu s klupe. Ono što se ne može podvesti pod sigurno je plan kojim želi da razoruža protivnika. Nikolić je pao na svim velikim ispitima ovog proleća (Novi Pazar, Vojvodina, Napredak), od težih utakmica dobio je samo u Ivanjici, a pritom nije drastično unapredio igru Partizana u odnosu na eru Vuka Rašovića. S druge strane, bude li uspeo u nameri da pojavne oblike blic-kriga iz Kragujevca i Vračara presadi na stadion u Humskoj uspeće makar privremeno da zamaskira evidente propuste u svom radu.

Analizu MOZZART Sporta o karakteriastikama igre Crvene zvezde možete pročitati OVDE.

(FOTO: MN Press, Star sport)

 

 

 


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanAnaliza146. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara