"Ana Ivanović"
"Ana Ivanović"

Ana Ivanović: Želim grend slemove, mnogo sam zadovoljnija sobom i opuštenija nego pre (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.01.15. | 19:52

Poslednji turnir od velika četiri koji je osvojila bio je Rolan Garos 2008. godine, pa je željna uspeha

Ana IvanovićNekadašnji svetski broj jedan Ana Ivanović iza sebe ima sjajnu 2014. godinu, tokom koje se vratila u sam vrh svetskog tenisa, pa se trenutno nalazi na petom mestu VTA liste.

Prošle sezone postavila je lični rekord - ostvarila je čak 58 pobeda. Njeni ciljevi za prošlu godinu bili su skromni; želela je da uđe u top 10 i da se kvalifikuje za finalni Masters u Singapuru - obe stvari je uspela. Sada je red na više ciljeve, red je došao na Grend Slemove.
"Pobede na mnogim mečevima i turnirima, kao i slavlje nad nekim od najboljih svetskih igračica je bila sjajna uvertira za mene, ali sada je red da preispitam svoja očekivanja. Želim da osvajam Grend Slemove u budućnosti, to je nešto čemu stremim. Osećala sam se kao da igram sjajno cele godine, ali kada su došli najveći turniri, nisam bila dovoljno dobra. Ove sezone ću napraviti drugačiji raspored, nadam se da ću manje da igram, ali da ću biti bolja kada stvarno bude važno", istakla je naša ljubimica.

Izabrane vesti

Ana je sada mnogo zrelija, prošla je sito i rešeto, a sebe opisuje kao osobu sa vrlo jakom voljom, koja uz to i voli da se takmiči. Prošle godine je došla do četvrtfinala Australije, ali je na preostala tri Grend Slema takmičenje završila još u prvoj nedelji.
Pod vođstvom trenera Dejana Petrovića pruža sjajne partije, pa je u Brizbejnu dospela do finala, gde je poražena od dugogodišnje rivalke Marije Šarapove, koja je druga na svetu.
"Za mene je ovo bila sjajna nedelja, divan način da započnem sezonu. Stvarno se nadam da mogu da održim nivo igre i da ga dodatno podignem u Melburnu naredne nedelje".

Ana voli da se za mečeve priprema rešavajući Sudoku u svlačionici, a to stvarno ide uz njen novi imidž. Mnogo je zrelija nego 2008. kada je posle pobede na Rolan Garosu pala sa formom. Još jedna razlika u odnosu na tada je to što se ona evidentno dobro oseća kada je u centru pažnje.
"Zato sam i otvorila Tviter i Instagram, zato što sam mnogo sigurnija u svojoj koži. Volim sebe, sviđa mi se kakva sam osoba, kao i sve što ide uz posao koji radim. To se vidi i na terenu i izvan njega, mnogo sam opuštenija. Mnogo sam zadovoljnija sobom", završila je.

Pogledajte detalje iz tog prelepog finala sa Marijom Šarapovom.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaMarija ŠarapovaEvropaDejan PetrovićAustralijaAna Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara