""
""

Đaletić: Greše oni koji tvrde da je Zvezda u padu forme

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.01.15. | 16:39

Trener u stručnom štabu Podgoričana ističe da je Zvezda i dalje glavni favorit u regionalnoj ligi, ali da Budućnost može da je zaustavi u sledećem kolu tog takmičenja

Košarkaši podgoričke Budućnosti demonstrirali su silu u Zagrebu i ubedljivo slavili protiv Cibone sa 84:67 u 18. kolu Jadranske lige. Podgoričani i dalje drže korak sa vodećom Crvenom zvezdom koja još ne zna za poraz.

Izabrane vesti

Upravo će ova dva tima u sledećem kolu regionalnog takmičenja odmeriti snage u duelu u Podgorici.
“Zvezda igra odlično i svi koji tvrde da je u padu forme greše. Imaju odličan tim, opasan su rival, igraju sa velikom rotacijom, a trener Radonjić svima daje šansu. Sa druge strane Budućnost je spremna da zaustavi crveno-bele, mi ne pretimo, ali imamo prednost domaćeg terena“, rekao je trener u stručnom štabu Budućnosti Igor Đaletić za MOZZART Sport.

Koliko je druga pozicija na tabeli ABA lige osigurana?
“Daleko od toga jer nas očekuje veliki broj jakih utakmica sa Megom, Zadrom, Olimpijom... Naš cilj je da budemo među četiri tima, a sad koji ćemo biti zavisi od naše igre. Naravno da je bolje da ostanemo drugi“.

Da li ste kompletni u naredne dve utakmice?
“Bilo je problema sa Kukom i Dašićem, ali sad smo kompletni, mada i Rejnolds kuburi sa povredom. Ipak, nastupićemo u punom sastavu“.

Podgoričane je poterao maler prošle nedelje na putovanju u Španiju na meč sa Gran Kanarijom, kada im se zagubio prtljag.

 “Na putu za Las Palmas izgubio nam se prtljag, ljudi iz Gran Kanarije su nam dali opremu, dok smo mi kupili patike. Sve se srećno završilo jer su nas stvari sačekale u Zagrebu. Zahvalni smo ljudima iz Gran Kanarije, ali i Cibone koji su nam dali termine za treninge“, zaključio je Đaletić.

Pre duela sa Zvezdom u Jadranskoj ligi, Podgoričane očekuje još jedna utakmica u Evrokupu protiv Dinama iz Sasarija.
“Maksimalno dobro smo odradili meč u Zagrebu što pokazuje i sam rezultat. Pribojavali smo se utakmice sa Cibonom koja ima dobar sastav. Sad smo malo dobili na samopuzdanju i u boljem raspoloženju dočekujemo utakmicu Evrokupa. Dinamo je bivši Evroligaš, ima izuzetan tim, ali su bili bez trojice ključnih igrača. Očekuje nas teška borba, a evidentno da u Evrokupu ne igramo kao u ABA ligi. Daćemo sve od sebe da popravimo utisak jer smo izgubili od Banvita kod kuće i ubedljivo od Gran Kanarije. Ovo je šansa za popravni“, kaže Đaletić.

Budućnost sa Dinamom igra u sredu od 20.15, a sa Zvezdom u ponedeljak od 18.00 sati.

Piše: Đurđe Mečanin (djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: ABA/Cibona/Marko Prpić&Sanjin Strukić/Pixsell)


tagovi

Jadranska ligaIgor ĐaletićCrna GoraBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara