"Aleksandar Šapić sa šalom i dresom Crvene zvezde"
"Aleksandar Šapić sa šalom i dresom Crvene zvezde"

Aleksandar Šapić o potezu Delija: Mučna scena

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.13. | 22:20

"Misli li neko da zaista igraju namerno loše?", pita se proslavljeni vaterpolista koji poteže još jednu dilemu: Kako to da se ’igrači’ van terena godinama izvlače?

Aleksandar Šapić sa šalom i dresom Crvene zvezdeDok je Aleksandar Šapić igrao za Crvenu zvezdu (doduše u bazenu, ne na travnatom terenu) Delije nisu imale primedbe. Ipak, legenda srpskog vaterpola ne štedi navijače crveno-belih kada govori o njihovom postupku na meču sa Voždovcem kada su nezadovoljni minimalnim porazom igračima (svima osim Milošu Ninkoviću i Bobanu Bajkoviću) naredili da dresove predaju tribini, jer su ih nedostojni.
"Mučna scena gde goli igrači Zvezde stoje pred navijačima. Misli li zaista neko da igraju namerno loše? Igraju kako umeju. Ni više ni manje", poručio je Šapić na Tviteru i krivicu (čini nam se prilično opravdano) prebacio na grbaču uprave Zvezde.
"Mnogi se dugo skrivaju iza imena Zvezde i Partizana, a samo IGRAČI sa terena skidaju trake i dresove. IGRAČI van terena se godinama izvlače".

Šapić je, takođe, okačio i fotografiju potištenih igrača ispred tribine stadiona na Vračaru uz komentar: "Pogledajte dobro ovu sliku. Ona ukazuje našu tužnu realnost u svakom smislu".

Izabrane vesti

Podsetimo, ’treniranje strogoće’ na igračima nije praksa samo u Crvenoj zvezdi. Svi se sećamo da su ne tako davno navijači Partizana lupili šamar Lazaru Markoviću, da je Marku Šćepoviću na terenu skinuta kapitenska traka...

Odgovornost igrača za loše rezultate svakako postoji, ali je nesporna činjenica da u Srbiji kao retko gde fudbalere disciplinuju ne rukovodioci klubova, već gotovo isključivo navijači.

Scene kakve smo videli na Vračaru, ili nešto ranije u Humskoj, sigurno nećete videti na stadionima u Engleskoj, Nemačkoj, Italiji, Španiji, Francuskoj... 


tagovi

Aleksandar ŠapićFK Crvena zvezdadelijeSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara