""
""

Aldervajreld o povredi koja se događa “jednom u milion“ slučajeva

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.12.16. | 21:39

Belgijanac se vratio na teren posle dva meseca

Tobiju Aldevejreldu je laknulo kada se vratio na teren minulog vikenda, nakon što se posle dva meseca oporavio od povrede kolena koja retko može da zadesi fudbalera. 

Izabrane vesti

Belgijanac je na utakmici sa Vest Bromvič Albionom 15. oktobra doživeo „jednu u milion“ povreda, kada mu je nerv u kolenu samo otkazao, što je ostavilo članove medicinskog tima Pevaca u čudu jer zbog specifičnosti takvih povreda nisu znali koliko će odsustvovati sa terena.
„Bila je to neobična povreda, jedan u milion slučaja. Skoro pa se nikada ne događa u fudbalu. Dobio sam snažan šut u nerv na desnoj strani kolena, pa je taj nerv samo prestao da radi. Nisam osećao kompletnu nogu. Kada se tako nešto desi potrebno je da prođe dosta vremena kako bi se nerv restartovao ponovo. Kada istegnete mišić pauzirate četiri – do šest nedelja, sa nervom se nikad ne zna“, objasnio je Aldervajreld.

Belgijanac je otkrio da mu je bilo teško dok je morao da pauzira.
"Noga mi nije funkcionisala, morao sam da čekam da prođe vreme. Priroda povrede podrazumevala je dužu pauzu, pa sam na oporavku radio bez mogućnosti da koristim noge. Mogao sam da hodam, ali ne normalno i bilo mi je teško da podignem nigu. takođe, i lekarima je bilo teško da odrede stepen povrede. moglo je da bude od dve nedelje, pa do tri i više meseci", istakao je Aldervajreld.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropapovredaPremijer ligaTobi Alderveireld

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara