"Miodrag Aksentijević"
"Miodrag Aksentijević"

Aksentijević iskreno: Sad će svi da nas tapšu po ramenu, publika mora jače, nije kraj čudima!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.16. | 21:31

“Verovatno idemo na Ruse. Znamo ko su i šta su oni, ali ljudi, možda još nije kraj čudima. Živimo za još jedno”, poručio je golman Srbije

Miodrag Aksentijević

Jedan od junaka, golman Miodrag Aksentijević, nije krio zadovoljstvo zbog istorijskog plasmana Srbije u polufinale Evropskog prvenstva u futsalu.

Izabrane vesti

Zna dobro naš čuvar mreže kako je primiti gol u poslednjem sekundu kao što je to bio slučaj s Ukrajincima u Areni ove večeri.
“Gubio sam i ja utakmice na ovakav način. Samo u prošloj sezoni mi se desilo dva puta da izgubim u poslednjoj sekundi i stotinki. Pitao sam se zašto mi Bog ovo radi. Sada je stigao odgovor i vratio nam je na najbolji mogući način. Pored svojim ljudima, pred svijim navijačima, u ovom fantastičnom ambijentu. Presrećni smo”, istakao je Aksentijević.

Golman Orlova kaže da mu se ostvario najslađi san.
“Pričali smo uoči prvenstva o nekom našem snu koji bi mogao da se ostvari. Stvarno nije fraza, san se ostvario. Ovo sada je java i videćemo šta možemo da uradimo na toj javi. Istrošili smo se, par igrača igra kontstantno i moramo brzo da povratimo enertgiju. Svi vidite kakva smo mi eklipa, pobeđujemo bolje od sebe. I danas smo bili u podređenom položaju, ali trudimo se, dajemo sve od sebe i Bog nas je nagradio”, smatra fantastični čuvar mreže i u dahu nastavlja:
“Ljudi, ovo nije 100 odsto naših mogućnosti, ovo je 120 ili 150 odsto. Normalno, cilj je sada medalja. I nemojte nas kuditi ako ne uspemo jer je ova Srbija već mnogo napravila. Ovaj uspeh odzvanja u celom futsal svetu.” 

Na pitanje kako vidi podršku publike, Aksentijević odgovara da može i bolje.
“Bilo je sjajno, ali može još bolje. Znamo i mi da slavimo kad damo gol, ali potrebno nam je da nas nosite kada nam je teško. Zato sam i protestovao onako kod sudije. Znao sam da ću dobiti žuti karton, ali pokušao sam da dignem publiku na noge. Ljudi iz UEFA su preponosni na ambijent, i to što će ova publika biti do kraja u Areni.”

Srpski golman apeluje da se futsal reprezentaciji još više pomogne u borbi za finale.
“Za ovo smo se borili i odricali od života da napravimo nešto od futsala u Srbiji. Sve smo ostavili iza nas i podredili ovom uspehu. I znamo da će sada mnogi da se jave počevši od ministara pa do raznih, ali mi ne živimo od njih ili od Vlade već živimo za ove tri stotinke. Ono što bih apelovao je da se makar potrude i otvore i onaj zatvoreni deo Arene. Ne možemo ni najbližima da obezbedimo karte.”

Kada je reč o polufinalu srpski golman jedva čeka još jedan spektakl u Areni.
“Verovatno idemo na Ruse. Znamo ko su i šta su oni, ali ljudi, možda još nije kraj čudima. Živimo za još jedno”, zaključio je Miki Aksentijević.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star Sport)

 

tagovi

miodrag aksentijevićmeđunarodni fudbalfutsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara