Ako ovo nisu golovi...

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 12:52

Favr je i u Nici forsirao igru na gol više, Klopov stil se zna, zbog čega bi pogoci trebalo da budu sigurica

Prštalo je na sve strane kad su se sastali poslednji put. Liverpul je spektakularnim preokretom u završnih 25 minuta od 1:3 stigao do 4:3 i plasirao se u finale Lige Evrope 2016. Otad je prošlo 26 meseci, a imajući u vidu ofanzivan stil fudbala obe ekipe očekuje se da duel Crvenih i Borusije iz Dortmunda obiluje golovima i na Internacionalnom kupu šampiona.

Crveni su dosad odigrali četiri kontrolne utakmice. Sve na teritoriji Engleske. Savladali su nižerazredni Čester (7:0) i Tranmer (3:2), odigrali nerešeno sa Barijem (0:0). Pre tri dana tukli su Blekburn (2:0). Međutim, to je bilo samo zagrevanje za velike ispite u pripremnom periodu, pošto će posle Milionera na američkoj turneji da se sretnu sa Mančester Sitijem i Mančester junajtedom, dok ih po povratku u Evropu čekaju dueli sa Napolijem i Torinom.

Izabrane vesti

Jirgen Klop je već promovisao dvojicu novajlija, Nabi Keita i Brazilac Fabinjo su uhvatili zalet, potpisao je i Džerdan Šaćiri, očekuje se dolazak golmana Alisona, što ukazuje da je Nemac konačno skockao tim po želji. Za turneju po Sjedinjenim Američkim Državama mogao bi da ima ima na raspolaganju većinu igrača, međutim, ne sve, jer na put, po svemu sudeći, neće krenuti Mo Salah, Sadio Mane, Dejan Lovren i Džordan Henderson (dobili dane odmora posle Mundijala), s tim da će Egipćanin i Senegalac doći tek pred meč sa Junajtedom.

S druge strane, Borusija je promenila trenera, Lusijan Favr je nasledio Petera Štegera, od poznatijih igrača došli su golman Hic, vezisti Dilejni i Volf, štoper Dijalo, a na pozajmicu iz Reala desni bek Hakimi. Dortmund prolazi kroz fazu transformacije, zasad je odigrao samo jednu pripremnu utakmicu i tukao Austriju u Beču (1:0), a u prvom meču Međunarodnog kupa šampiona savladali su minimalcem Mančester Siti. U svakom slučaju, rano je govoriti o dometima ovog tima.

Favr je i u Nici forsirao igru na gol više, Klopov stil se zna, zbog čega bi golovi trebalo da budu sigurica.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 22:00 8770 ŠAM K Liverpool - Dortmund tgg gg3+ 1,80
Ukupna kvota1,80

Foto: Action Images


tagovi

LiverpulBorusija DortmundInternacionalni kup šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara