"Pogodak Mbođa..."
"Pogodak Mbođa..."

Ako nekog zanima, golove su postigli Andrić, Dražić, Mbođ, Jović... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.15. | 18:52

Kako ono kažu – 2:0 je najopasniji rezultat?

Pogodak Mbođa...Čudo je Crvena zvezda, čudo je i OFK Beograd, a najveće čudo je verovatno naš obogaljeni fudbal... Nagledali smo se svakakvih scena iz zone zumraka na terenima Superlige, a danas na Vračaru smo imali kompletnu epizodu... Najveći srpski klub krenuo je u poteru za titulom pobedom nad OFK Beogradom, ali će brojne kontroverze ostati posle svega viđenog u pobedi Zvezde od 6:2 u Gospodara Vučića.

Zvezda je prvo demonstrirala da ima jednu od najslabijih odbrana u istoriji kluba, štoperi, njeni defanzivci, a naročito Zoran Rendulić ispadali su posle običnog duplog pasa... Bilo je u tim trenucima u igri Zvezde mnogo elemenata onog Lalatovićevog prošlogodišnjeg tima... Spora defanziva i ofanziva naviknuta da komplikuje kao kada je Portugalac Vijeira pokušavao da postigne gol..

Izabrane vesti

Međutim, kada su se zaglibili u rezultatski deficit učenici Miodraga Grofa Božovića demonstirali su još neočekivanu kompotentu - da znaju da izvode uraganske napade u kontinuitetu i u ekspresnom roku pobede rivala? Ono što svojevremeno nisu radili ni Dejo ni Piksi ovog popodneva polazilo je za rukom Kataiju, Vijeiru i Joviću. Njihove akcije su toliko bile "bravoruzne" da su ostajali sami u šesnaestercu i lagano izvršavali egzekuciju.

 

Bio je to bilijar koji je štopere Romantičara ostavljao u mestu... Dok je Zvezda vršila herojski preokret izgoreli navijači na tribinama stadiona Obilića su se lepo zabavljali: "Ne treba nam plaćena titula kad država cela zna da je lopovčina Karadžić Tomislav".

U samo deset minuta ekspresna goleada i tri boda u džepu nasmejali su dobar deo čak i simpatizera crveno-belih. Iako su po svemu sudeći crveno-beli pored "brazilske crte" u svojoj igri razvili i nemački mentalitet, pa uprkos preokretu i vođstvu nisu stali, već su nastavili da gaze i do kraja meča preko danas nezaustavljivog Džoša Parkera stigli do konačnih 6:2.

A šta su mladi momci sa Stare Karaburme naučili? Ako nisu čuli za trenersku poštapalicu da je 2:0 najopasniji rezultat, sada su u to mogli plastično da se uvere. Njihova mladost učinila je da u svlačionici zaborave dobar deo fudbalskog znanja i u nastavku izgledaju paralisano.

Opasna briga za Vladimira Petrovića Pižona...

Ako nekog zanima golove za domaćina postigli su Andrić i Dražić, dok su preokret Crvene zvezde kreirali Mbođ, JovićSavićević i Parker...

OFK BEOGRAD - CRVENA ZVEZDA 2:6 (2:0)
/Andrić 17, Dražić 45+3  - Mbođ 48, Jović 51, Savićević 54p, 58, Parker 77, 90+2/

Stadion na Vračaru;
Sudija: Srđan Jovanović

OFK BEOGRAD: Čupić – Savić, Zlatković, Planić – Ješić, Liščević (Batinica od 46), Cuckić (Janković od 61), Antić, Dražić – Jovanović, Andrić.

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Cvetković, Mbođ, Rendulić, Ibanjes – Kovačević (Grujić od 62), Savićević – Gavrić (Ristić od 60), Katai, Vijeira (Parker od 65) – Jović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaOFK-CZVOFK BeogradFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara