"Mario Mandžukić nije mogao da veruje kakav je poklon dobio"
"Mario Mandžukić nije mogao da veruje kakav je poklon dobio"

Ako nekog uopšte zanima – ocene sa Maksimira

Vreme čitanja: 6min | pet. 22.03.13. | 20:22

Slažete li se sa našom procenom? Ako ne, ostavite svoj komentar

 

Mario Mandžukić nije mogao da veruje kakav je poklon dobioŽeljko Brkić – 5

Izabrane vesti

Kod prvog gola nije ništa mogao. Kod drugog jeste. Nesiguran je bio i u istrčavanjima, "ne ume da igra". Dobro je odbranio pokušaj Mandžukića. Uz sav respekt prema Brkiću, nama je večeras bio potreban "lud" golman koji bi možda odbranio i neki zicer. Nažalost, on je ostao na klupi

Branislav Ivanović – 5

U prvih 20 minuta je odigrao bez greške i najavio da će biti naš oslonac. Ali, katastrofalno je reagovao kod drugog gola. Osetio je Olića na leđima i morao je bolje da reaguje. Pogotovo što zna koliko je Olić uporan. U drugom poluvremenu je čak nedostajalo i snage.

Neven Subotić – 5,5

Nije kriv za golove, ali se videlo i da ima problema sa svojim rivalima iz Bundes lige. Nije pametovao pozadi, ali nije bio lider koji bi komandovao poslednjom linijom.

Matija Nastasić – 6

Manje loš u srpskom štoperskom tandemu. Primili smo dva gola, ali ni kod jednog nije mogao mnogo. U duelima se dobro "klao" sa Mandžukićem i Olićem. Inteligentan je i dobro se postavljao, pa nisu mnogo igrali jedan na jedan protiv njega. Ne zaslužuje kritike i on nije sporan u ovom Mihajlovićevom "frankeštajnskom" projektu.

Aleksandar Kolarov5

Igrač utakmice. Ali, za Hrvate. Najgora partija Kolarova u reprezentativnom dresu. Poklonio je Hrvatima prvi gol, posle toga je načisto psihički pao, što je rezultiralo bezpotrebnim faulom i žutim kartonom. Iz tog prekida su Hrvati dobili i drugi gol. U drugom poluvremenu se "vratio" u meč i solo akijom stvorio najbolju priliku Orlova na meču. Doduše nije imao s kim ni da igra po toj levoj strani... Tadić je bio na klupi. 

Aleksandar Ignjovski5,5 (do 75. minuta)

Srčan, borben i hrabar momak kojeg bi ozbiljniji tim od ovog Sinišnog mogao da istrpi. Nije stajao na terenu, trudio se, ali on protiv Modrića ne može.

Radosav Petrović – bez ocene (od 75. minuta)

Još jedan igrač kojem je bilo mesto na terenu od početka meča. Nije uspeo ništa da promeni kada je ušao na 15 minuta.

Ivan Radovanović5

Još jedan Mihajlovićev promašaj. Među najgorim pojedincima na terenu. Poptuno beskoristan u ofanzivi i nemoćan u defanzivi. Nije dovoljno samo trčati, što ne može da mu se ospori. Kada bi on stigao do Modrića, lopta bi bila već daleko. U par navrata je negova nesigurnost stvorila šanse za Hrvate.

Alen Stevanović – 5 (do 57. minuta)

Šta je Mihajlović hteo sa ovim epizodistom iz Torina?! Da spreči Srnu u prodorima? Nije uspeo. Stevanović je delovao kao izgubljen slučaj na terenu, iako mu se ne može oduzeti da je bez respekta ušau u duel. Ali, previše je mlad, pa nije znao kada da doda, da okrene stranu. Rakitić ga je izblamirao sa "prodatim tunelom". Ovaj momak ne bi ni prišao prvih 11 reprezentacije Srbije da selektor nije Siniša Mihajlović...

Dušan Tadić – 5,5 (od 57. minuta)

Ovom momku je mesto na terenu bilo od prvog minuta, ali mi imamo selektora koji sve zna najbolje. Možda ako Tadić pređe u Peskaru ili neki drugi italijanski krš od ekipe, bude i "miliji" selektoru. Verovatno je to sve ostavilo traga na Tadićevu psihu, pa nije bio previše koristan kada je ušao, iako je naš najopasniji igrač.

Zoran Tošić – 5

U pojedinim trenucima je moralo dobro da se pogleda, da li je taj čovek uopšte na terenu. Umesto da iskoristimo hrvatsku najslabiju kariku Strinića, Tošić nije nijednom ni pokušao da ga probije. Potrošio je sve kredite u reprezentaciji, očajnim partijama u ovim kvalifikacijama.

Filip Đuričić – 6

Vidi se da ovaj momak "ume fudbala", ali jednostavno nema s kim da igra napred. Na dušu mu ide ona promašena šansa posle udarca Kolarova. Ovaj momak ima budućnost, ali Mihajlović ne ume da iskoristi njegov potencijal.

Marko Šćepović (do 9. minuta) – Bez ocene.

On je potpuno nespreman i trebalo je to i da kaže.

Filip Đorđević – 5 (od 9. minuta)

To nam je što nam je. Đorđević nije tip igrača koji će sam sebi stvoriti šansu, a večeras nije dobijao lopte od saigrača. I ono što je dobio, nije umeo da sačuva, a loše je reagovao posle odbijene lopte kada je sa par metara mogao da pošealje loptu u mrežu.

Selektor: Siniša Mihajlović – 4

Možda je najbolje da vi u vašim komentarima date sud o ovom "cenjenom strunjaku". Mi teško možemo da nađemo reči. Posle ovog meča će sigurno biti draži ljudima u Hrvatskoj nego što je to do sada bio slučaj.

Stipe Pletikosa – 7

Ono malo posla što je imao, obavio je vrhunski. Izuzetno pouzdan golamn.

Darijo Srna – 7

Kapiten je obećavao ofanzivu i ostvario je to. Pravio je mnogo problema Kolarovu, dobro izvodio prekide, klasa od igrača

Josip Šimunić – 7

Možda jeste star i spor, ali je neverovatno koliko je inteligentan štoper. Fenomenalno se postavljao, čitao igru, a ima bolju tehniku od pola naših veznih igrača.

Vedran Ćorluka – 6,5

Za nijansu slabiji od Šimunića, ali je sve odradio kako treba. On ume da sačuva i bolje igrače od Đorđevića, pa je večeras imao lak zadatak. Delio je i dobre lopte iz zadnje linije i upošljavao napadače.

Ivan Strinić – 6 (do 82.)

Iako je najslabija karika hrvatskog tima, to se večeras nije videlo. Neka ozbiljnija ekipa od Srbije bi to iskoristila, ali Srbija nije ozbiljna ekipa.

Dejan Lovren  - bez ocene (od 82.)

Nije imao vremena da uradi ništa vredno pomena.

Mateo Kovačić – 7

Bingo Igora Štimca! Pokazao je zašto ga je Inter platio 15 miliona. U defanzivi je perfekto odradio posao i oduzeo milion lopti, a u par navrata je imao i odlične izlete pred gol Srbije. Tačan kao švajcarski sat.

Luka Modrić – 8

Od prvog do poslednjeg minuta, ovaj momak je carevao sredinom terena! Uživanje je gledati ovog štrkljavog plavušana kako barata loptom. Kako je samo teledirigovanim pasovima davao dah hrvatskoj igri, sekao srpsku odbranu, menjao strane, pretio i udarcima sa distance. Hrvatski dragulj!

Ivan Rakitić – 7,5

Uz Modrića i strelce, najbolji pojedinac Vatrenih. Stevanoviću i Tadiću je rolao kroz noge, pretrčavao Subotića... Igra u životnoj formi. Bilo ga je na svakom delu terena.

Niko Kranjčar – 6,5 (do 63.)

Vidi se da zna, ali i da je "težak" i da ne može fizički da parira spremnijim igračima. Ipak, znalački je čuvao loptu, retko je grešio, a imao je i opasan šut u 19. minutu. Klasa za veziste reprezentacije Srbije.

Domagoj Vida – 6 (od 63.)

Proveo na terenu pola sata, ali bez nekog većeg učinka. Korektno odradio posao.

Ivica Olić – 7,5 (do 83.)

Nije znalac, ali je uporan do bola. Prvo je asistirao, a onda pogodio. Gol je dao u svom stilu i zahvaljujući svom najvećem adutu: trudu! Neverovatno je koliko volje i energije ima taj momak. Posle Modrića, najbolji na meču.

Ognjen Vukojević – bez ocene (od 83.)

Nije imao neki zapažen učinak. Pokazao da mu i par minuta na terenu mnogo znači, iako je bio najavljen u startnih 11.

Mario Mandžukić – 7

Obavio je svoj zadatak i dao gol. Uradio je ono što se očekivalo od njega. Pravio je prtisak na srpsku defanzivu, imao još par opasnih pokušaja.

Selektor: Igor Štimac – 7,5

U svakom smislu je dobio rat sa Sinišom Mijalovićem. Nije se pravio pametnjaković, izveo je na teren ono najbolje to ima. Pogodio sa Kovačićem.

Piše: Aleksandar Gligorić
(aleksandar.gligoric@mozzartbet.com)

 


tagovi

Hrvatskahrvatska protiv srbijeKvalifikacije za SP 2014fudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara