""
""

Ako je ovo Venger smislio, svaka mu čast! Najluđa akcija za kornere ili slučajnost - upalilo je! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.11.15. | 10:44

Ključni potez je da saigrača povučeš za dres

Poznato je da Arsena Vengera često prozivaju zbog toga što ne poklanja dovoljno paženje prekidima i pogotovo što ostaje pristalica staromodnog pravila da kornere brani zonom i da nema striktne markacije igrača što je često umelo da skupo košta njegov tim. Uprkos svemu, Venger ne odustaje od svoje filiozofije…

Izabrane vesti

Korneri su uglavnom noćna mora za Arsenal, ali je juče udarac iz ugla bio oružje više na gostovanju Svonsiju koje su Tobždije pregrmele pobedom od 3:0.

Možda i prelomni detalj meča je bio vodeći gol Olivijea Žirua. Posle kornera. Iz akcije koja je obišla planetu! Pre izvođenja kornera, Koščielni, Žiru i Mertezaker su bili stajali jedan do drugoga i čekali da lopta poleti ka petercu kako bi raširili odbranu domaćih i došli u što bočlju poziciju za šut.

Federiko Fernandez je čuvao Žirua, dok je Ešli Vilijams bio uz Mertezakera. Kada je Ozil uputio udarac iz ugla, Arsenalovi igrači su napravili takvu kretnju i potez da rivalima nije preostalo ništa drugo nego da zamene mesta u markaciji. I to tako što je Žiru povukao saigrača Mertezaker za dres i preuzeo njegovu poziciju čime se otarasio Fernandeza, a Vilijams nije stigao na vreme da ga spreči u šutu. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaPer MertezakerOlivije ŽiruEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara