""
""

Ako je mogla Barsa, može i Atletiko! Tripleta?

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.15. | 18:44

Legendarni Srbin veruje da Madriđani mogu da istorijskog uspeha i tri trofeja u sezoni

Posle senzacionalne pretprošle sezone u kojoj je Ateltiko Madrid osvojio Primeru ispred svemoćne Barselone i Ančelotijevog Reala, a pride igrao i finale Lige šampiona, apetiti na Visente Kalderonu su porasli. Zato je prethodna sezona bez trofeja u kojoj je Barselona pokupila sve titule ipak okarakterisana kao neuspeh.

Izabrane vesti

Videvši da nešto mora da se menja, Dijego Simeone je letos obavio veliki prelazni rok i napravio dosta promena u ekipi. Početak sezone za sada obećava, s obzirom da Kolčonjerosi u stopu prate Barselonu i Real, a dobro guraju i u Lugi šampiona i Kupu kralja.
„Ukoliko Atletiko osvoji Primeru, neću biti iznenađen. Doveo je sjajne igrače i odlično se pojačao prethodnog leta. Atletiko ima ekipu koja komotno može da se bori za sva tri trofeja u sezoni. ne govorim to kao navijač, već kao trener. Atletiko je kompletan tim u svakom pogledu“, kaže legendarni Atletikov plejmejker Milinko Pantić koji je sa ovim klubom osvojio duplu krunu.

On podseća da je iza Simeoneovog tima težak period.
„Najteže je prošlo pošto je Atletiko ima jako težak raspored, a u tom periodu je ostvario odlične rezultate. Ekipa napreduje iz utakmice u utakmicu i polako dostiže vrhunac forme. Sada ide lakši posao u prvom delu sezone, a treba očekivati i kikseve Reala i Barselone“, ističe Pantić aludirajući da crveno-bele u narednim rundama očekuju dueli sa lakšim rivalima poput Betisa, Espanjola, Granade, Malage, Rajo Valjekana...

Na konstatacije da uspeh Atletika leži u pšromeni sistema igre, Pantić odgovara da je trener i dalje ključ uspeha.
„Sistem služi samo za zvaničnu sliku koju ljudi vide. Na terenu je drugačije. Najvažnije je da trener poznaje dušu ekipe, živi i diše sa njima, donosi prave odluke“.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraMilinko PantićEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara