""
""

Ajaks i zvanično, ali Fejenord je dobitnik dana: Bomba Janmata ostvaruje san o Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.04.14. | 18:25

Kopljanici overili četvrtu uzastopnu, a ukupno 33. šampionsku titulu. Slavni klub iz Roterdama savladao PSV uz evrogol defanzivca i došao na korak od osvajanja drugog mesta

Pobedom od 3:2 nad Ado Den Hagom, fudbaleri Ajaksa su i zvanilčno dva kola pre kraja overili šampionsku krunu u holandskoj Erediviziji. Slavni Kopljanici su odbranili tron i nanizali četvrtu uzastopnu, a ukupno 33. titulu prvaka Holandije.

Izabrane vesti

U dominantnom stilu, više nego što to rezultat govori su pobedili Den Hag, baš kao što su tokom cele sezone dominantno gazili ostatak konkurencije. Frank De Bur je stvorio tim kojem jednostavno nema takmaca na domaćem tlu i verovatno će sledeće sezone biti veći izazov da se ode korak dalje u Evropi. Naravno, ukoliko klub pred naletima bogatijih Evropljana zadrži mlade nade Fišera, Denvsila, Feltmana i opstale koji su već u beležnicama bogatih evropskih menadžera.

Ali i pored Ajakosve overe titule, dobitnik dana u Holandiji je Fejenord. Slavni klub i nekadašnji prvak Evrope je u derbiju u Ajndhovenu savladao PSV sa 2:0 i došao na korak od osvajanja druge pozicije i mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Retko ko im je uoči prvenstva davao šanse za tako nešto. Ipak, mlada garda Ronalda Kumana predvođena Gracijanom Peleom je uspela da napravi sjajne rezultate i samo ih pobeda u sledećem kolu protiv Kambura deli od osvajanja drugog mesta. Celih 12 godina se Liga šampiona nije igrala u Roterdamu, a ova generacija je na fanastasičnom putu da ostvari taj podvig.

Supertalentovani klinci poput Klasija, Viljene, De Vrija, Martins-Indija, Imersa i Botijusa su oduševili fudbalsku javnost ove sezone i ako ostanu na okupu, Fejenord bi već sledeće sezone mogao da se nađe u fudbalskoj eliti Evrope gde svakako i pripada.

U Ajndhovenu im je put do pobede otvorio veteran Joris Matijsen koji je udarcem glavom u svom stilu najavio pobedu, a trijumf je zapečatio defanzivac Daril Janmat spektakularnim golom sa nekih 20 metara.

&nbs

U sledećem kolu na De Kajp dolazi Kambur i verujemo da sledi velika žurka na stadionu u Roterdamu...

EREDIVIZIJA, 32. KOLO

Petak:
Groningen – NAC Breda 2:1 (0:0)
/Van der Velden 55p, Kostić 90+2 - Perica 73/

Subota:
Go Ahed Igls – Herenven 0:2 (0:1)
/Van Aken 36, Finbogason 76/

Kambur – Vitese 4:3 (2:2)
/Barto 25, 69, Lirdam 29 ag, Ogbeče 64 – Lirdam 21, Atsu 39, Traore 56/

Tvente – Roda 3:0 (2:0)
/Berven 11, 25, Ebecilio 53/

Nedelja:
AZ Alkmar – NEC 1:1 (0:0)
/Gudelj 55pen - Konboj 87/

Utreht – Herakles 2:1 (2:0)
/Mulenga 19, Agudelo 40 - Rošvel 64/

RKC – Cvole 1:1 (0:0)
/De Rider 57 - Klih 66/

Ajaks – Den Hag 3:2 (1:1)
/Poulsen 35, Klasen 69, Serero 79 - Densvil 36 autogol, Kramer 90+1/

PSV - Fejenord  0:2 (0:1)
/Matijsen 29, Janmat 76/

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Joris MatjisenPSV AjndhovenHolandijaFajenordEvropaEredivizijaDeril JanmatAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara