""
""

ABA ligaši 1 od 4 u Evrokupu: Cedevita ustala iz mrtvih, za ovakvu Budućnost nema leka

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.11.16. | 21:11

Klub iz Zagreba napravio veliki preokret, Podgoričani izgubili dobijen meč, MZT opet poražen

Klubovi iz Jadrnaske lige se nisu proslavili ni u petom kolu Evrokupa. Posle Olimpije, nove poraze su zabeležili MZT i Budućnost, a jedino je pobedu ostvarila Cedevita.

Izabrane vesti

Hrvatski šampion je vezao treću uzastopnu pobedu u grupi i napravili veliki korak ka sledećoj rundi. Cedevita je u Zagrebu nanela prvi poraz lideru grupe Gran Kanariji zahvaljujući sjajnoj poslednjoj četvrtini u kojoj je ubacila 30 poena - 97:90.

Kao što je naprasno oživela posle dva startna poraza u grupi, tako je Cedevita i večeras ustala iz mrtvih protiv Gran Kanarije i već viđen poraz pretvorila u veliki preokret i pobedu. Sa skorom 3-2 Zagrepčani su na dobrom putu da se plasiraju u narednu fazu takmičenja.

Iako je Cedevita vodila tokom cele prve četvrtine, gosti su preokrenuli do kraja poluvremena i otišli na odmor sa dva razlike - 48:46. U trećoj četvrtini, Španci su zablistali i došli do dvocifrene prednosti. Bili su na pragu pobede, vodili 81:69 početkom četvrtog kvartala, a onda su sve prosuli… Razigrali su se Luka Babić i Marko Tomas i preokrenuli na 88:83 posle čega se gosti nisu oporavili.

Pobeda Cedevite dobija na značaju ako se zna da su igrali bez najboljeg igrača Pjera Džeksona. U njegovom odsustvu je najefikasniji bio Marko Tomas sa 22 poena, Džejms je ubacio 19. Na drugoj strani je Salin upisao 15 poena.

A leka nema za podgoričku Budućnost. Crnogorski tim je zabeležio i peti poraz u isto toliko mečeva. Nije pomogla ni smena trenera, ni dolazak Ilijosa Zurosa koji je zamenio Šćepanovića. Doduše, ekipu je večeras vodio pomočnik Đaletić a Zuros je gledao sa tribina poraz 75:86 od Mursije.

Španci su obezbedili plasman u narednu fazu, Budućnost još samo teorija održava u igri. Podgoričani su bili bolji i vodili tri četvrtine, ali su na kraju prkockali pobedu. U prvom poluvremenu su u nekoliko navrata imali 10 razlike, vodili su i celu treću četvrtinu, a onda su gosti izjednačili na početku poslednjeg kvartala igre i do kraja napravili preokret. Mursija je poslednju deonicu dobila sa 14 razlike, ubacila 28 poena za tih 10 minuta, a Budućnost nije znala kako da odgovori.

Markus Vilijams je jedini bio raspoložen za igru, dao je 23 poena uz šut iz igre 9/19, ali nije imao adekvatnu podršku. Rejnolds je dodao 11, a Smit 10 poena. Ostali su podbacili… Na drugoj strani je sjajan bio Faverani sa 21 poenom uz 10/10 za dva poena i sedam skokova. Benite je ubacio 19, a Kampaco 14 poena za Mursiju.

Crni dan za ABA ligaše je zaokružio MZT koji je u Skoplju poražen 80:87 od Lijetakabelisa. Gosti iz Litvanije su u već u drugoj četvrtini vodili sa 16 poena razlike, u trećoj deonici igre su imali i +24 (56:32), ali su u poslednoj četvrtini umalo napravili veresiju od gotovog. MZT je minut pre kraja prišao na četiri poena zaostatka, ali nedovoljno za veliki preokret. Sinovec i Klark su bili najbolji u domaćem timu sa po 20 poena, dok je Leonavičijus na drugoj strani ubacio 19 poena. MZT ima pet poraza u pet utakmica i verovatno ispada iz igre za narednu fazu takmičenja… 

Inače, četiri ABA ligaša imaju skor od tri pobede i 17 poraza u Evrokupu. Sve tri pobede su Cedevitine... 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Budućnost PodgoricaEvrokupEvroligaJadranska ligaMarko TomasMZT Skoplje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara