"Markus Vilijams protiv Galatasaraja"
"Markus Vilijams protiv Galatasaraja"

Zvezdina šansa koju ne sme da ispusti - Ranjeni lav jeste opasan, ali može biti i lak plen!

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.11.14. | 08:53

Posle ravno šest nedelja, crveno-beli ponovo napadaju četu Ergina Atamana. Cilj je jasan - obezbediti plasman u drugu rundu

Markus Vilijams protiv GalatasarajaKošarkašima Crvene zvezde put do TOP 16 faze otvara se kao po narudžbini! Nakon što je Olimpijakos doveo Valensiju na prag ispadanja iz trke za drugu fazu, a Neptunas dobio Laboral Kuću, klubu sa Malog Kalemegdana posao je daleko lakši nego što je to bio pre samo dva kola! Ali, mesta za opuštanje nema. Posle dominantne partije i urušavanja Kuće u Vitoriji, crveno-bele čeka još jedan veliki izazov i možda najteže gostovanje posle Atine - u Istanbulu posrnulom Galatasaraju (19.00)!

Nisu turski Lavovi ono što su im kritičari predviđali pred početak sezone - tim koji će se boriti za sam vrh Starog kontinenta! Daleko od toga. Od samog starta takmičarske godine brojni problemi potresaju ekipu Ergina Atamana - ogromni finansijski problemi, o kojima se poslednjih dana sve više priča, a zbog kojih su svi stranci (Džavaji, Arojo, Micov, Pocijus...), praćeni pojedinim domaćim igračima (Arslan, Aldemir) zapretili odlaskom. Posle poraza od Fenerbahčea u velikom istanbulskom derbiju žica je pukla i treneru Atamanu, koji je žestoko opleo po svojim učenicima, a potom vrlo brzo izbacio Jana Vujukasa i doveo Skota Hopsona (neće igrati protiv Zvezde jer dogovor još uvek nije ozvaničen). Podsetimo, zbog nedoličnog ponašanja sličnu sudbinu doživeo je i Partizanov dželat Nolan Smit. Da muka bude još veća, pred možda i najvažniji evroligaški okršaj Galatasaraj je ostao bez dvojice ponajboljih igrača - Martinasa Pocijusa i Vladimira Micova, koji će u narednom periodu odmarati zbog težih povreda. Da ona stara izreka - muka muku stiže - definitivno ima smisla govori i poslednji ispad, koji su turski mediji otkrili - tuča na treningu, u režiji Nejtana Džavajia i Karlosa Aroja

Izabrane vesti

Ergin Ataman se povodom svih ovih dešavanja nije oglašavao, niti je davao izjavu pred duel sa Zvezdom. Verovatno je svoju pažnju maksimalno usmerio ka gašenju požara, koji u svlačionici najpopularnijeg turskog kluba bukti već mesecima... 

Nikola Kalinić i Vladimir Micov

Ekipa Dejana Radonjića do sada je pokazala košarkaškoj Evropi kako se rivali melju granitnom odbranom. A tu leži ključ uspeha i protiv Galatasaraja! Beograđani će protiv istanbulskog giganta morati da upotrebe recept iz Kombank Arene od pre tačno šest nedelja - da izoluju Aroja i Ercega svedu na pristojan broj poena! Ako to budu odradili, baš kao i u srpskoj prestonici pre nepuna dva meseca - prolaz u TOP 16 fazu postaće realnost! Jer, do kraja će biti potrebna samo još jedna pobeda iz četiri utakmice (Zvezda igra protiv Laborala i Neptunasa kod kuće) da se definitivno overi mesto u drugoj fazi, a svaki trijumf više crveno-bele stavlja u daleko bolji položaj.
"Idemo u Tursku sa velikom željom da iznenadimo Galatasaraj. Pokazali smo da možemo da odigramo dobro protiv jakih ekipa i napravimo brejk. Spremni smo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, iako znamo da neće biti nimalo lako", rekao je Dejan Radonjić, verovatno svestan činjenice da u protivničkim redovima ne cvetaju ruže. 

Naravno, situacija koja vlada u svlačionici Galate ne sme da zavara srpskog vicešampiona - već da bude da bude motiv više da se napravi još jedan veličanstveni podvig i upiše najvažnija evropska pobeda u gostima! Čak i da igra u punom sastavu, Galatasaraj nije bauk! To se videlo u Kombank Areni, gde su gosti iz Turske delovali potpuno izgubljeno, a uz to su bili potpuno nadigrani.

Sticajem okolnosti i opuštanjem u poslednjoj Zvezda je 20 koševa viška uspela da prokocka i granica je sada osam poena - zlata vrednih poena, koju rival ne sme da pređe ni po koju cenu. 

Galatasaraj je spreman da se sveti, ali i da "produva" ventile posle svih nedaća koje su zadesile klub poslednjih nedelja, pišu turski mediji. Ali, znajući ćud stranih igrača, posebno onih koji nisu sa Starog kontinenta, ne bi bilo nikakvo čudo i kada bi pružili najlošije partije u ovoj sezoni.

Bilo kako, Zvezda ima rivala sateranog u ćošak. Pitanje je samo - ima li dovoljno smelosti i hrabrosti da dokrajči Turke na terenu koji još uvek nije osvojen ove sezone i vrati se kući s kompletnim plenom...

Odgovor ćemo dobiti već oko 21 čas...

(FOTO: MN Press, Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan RadonjićErgin AtamanEvroligaKarlos ArojoMartinas PocijusNejtan DžavaiVladimir Micov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara