""
""

Velika promena u Makabiju: Gudes je zaboravljen, Žan Tabak je novi trener Ponosa Izraela

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.11.15. | 09:24

Ozvaničenje saradnje u narednih 48 sati...

Loši rezultati Makabija ove sezone naterali su prvog čoveka Ponosa Izraela, Šimona Mizrahija, da po hitnom postupku napravi rez na trenerskoj poziciji. Gaj Gudes je već odavno bivši, a novi trener velikana iz Tel Aviva je hrvatski trener Žan Tabak.

Izabrane vesti

Prema informacijama izraelskih medija, Tabak je nedavno postigao dogovor sa Makabijem i pristao na ugovor do juna 2017. godine. Evropski gigant je Tabaku prvobitno želeo da ponudi samo šestomesečni ugovor, ali je strateg španske Fuenlabrade ipak želeo "nešto više", kako bi napustio Pirinejsko poluostrvo. Makabi je na kraju ipak pristao na uslove hrvatskog trenera, a Fuenlabradi je uplatio 100.000 evra na ime obeštećenja. Ozvaničenje saradnje očekuje se već koliko u narednih 48 sati.

Makabi se trenutno nalazi na ivici ispadanja iz Evrolige, pošto u Grupi D zauzima pretposlednju poziciju sa samo jednom pobedom posle pet utakmica. Nešto bolja situacija je u izraelskom šampionatu, gde Makabi ima četiri pobede, ali i dva poraza. 

Tabak se tako iz Španije seli posle tri godine, u kojim je još bio i trener Laboral Kuće, ali i pomoćnik Pablu Lasu u Realu. 

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Žan TabakMakabi Tel AvivGaj GudesEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara