""
""

KRAJ: Crvena zvezda - Laboral Kuća 90:82

Vreme čitanja: 5min | pet. 19.12.14. | 19:40

Slike navijača Crvene zvezde koji su kupili kartu za meč protiv Laboral Kuće istaknute su u hali

20.33 - Na kraju, crveno-beli su zasluženo slavili i u overili plasman u Top 16 u koji će otići sa druge pozicije u grupi D. Konačan rezultat bio je 90:82! 

Izabrane vesti

20.31 - Konačno je 10 poena razlike! Sjajni Markus Vilijams dominira na parketu i svojim 23. poenom prelama meč u korist Crvene zvezde - 88:78. Još minut je preostao da se odigra.

20.28 - Nije se dala Crvena zvezda, a Majk Cirbes prednjači kada su poeni u pitanju u ovim trenucima. Ponovo je plus devet, dvocifrena razlika kao da je ukleta za Radonjićev tim, ali i dalje je sigurna prednost na strani ekipa sa Malog Kalemegdana - 86:77.

20.22 - Baskijci su malo smanjili zaostatak, ali i dalje kaskaju za srpskim predstavnikom u Evroligi. Džejms je zaslužan za smanjenje razlike, ali je crveno-belima vođstvo sačuvao Lazić sa linije penala - 81:75.

20.18 - Uspela je Zvezda da ogovori još jače, te je samo minut posle serije gostiju došla do najveće prednosti od starta meča! Pogađali su Marjanović i Dangubić, a rezultat je 77:68.

20.15 - Španci su bolje krenuli u odlučujućoj deonici. Ertel je dirigovao ofanzivom Laboral Kuće i nakon manje od dva minuta Baskijci su stigli na minus dva - 70:68.

20.10 - Crveno-beli i dalje dobro igraju u napadu, ali Kim Tili ne dopušta Zvezdi da dođe do dvocifrene razlike i na kraju treće deonice Radonjićeva ekipa vodi - 70:63. Srpski vicešampion sa solidnom zalihom ulazi u četvrti, odlučujući kvartal i za sada je bliža pobedi i poziciji broj dva u grupi D.

20.04 - Zvezda je čvrsto zgrabila vođstvo i za sada ga ne ispušta! Naravno, opet je zaslužan američki plejmejker, samo što je ovoga puta imao i pomoć od Bobana Marjanovića i domaći se odlepljuju na plus osam što je i njihova najveća prednost do sada - 62:54.

20.01 - No, Zvezda je zaigrala bolje u odbrani, Kuća je vezala nekoli grešaka na protivničkoj polovini i poenima Blažiča i Vilijamsa crveno-beli ponovo dolaze do tri poena razlike - 55:52.

19.59 - I u drugom poluvremenu igralo se koš za koš. Za domaće pogađao je Mitrović, dok su za Laboral bili precizni Tili i Šengelija i gosti imaju blagu prednost - 52:50.

19.38 - Iako su gosti imali poslednji napad, Dangubić sjajno krade loptu i posle zakucavanja krila crveno-belih, jedini srpski predstavnik u Evroligi odlazi na odmor sa pola koša viška - 46:45.

19.36 - Neizvesnosti nije manjkalo ni u samom finišu prvog poluvremena. Nikola Kalinić postiže pet poena u nizu za srpskog vicešampiona, dok se na drugoj strani Tomas Ertel probudio i sa dve trojke doneo je Laboral Kući minimalnu prednost na samo petsekundi pre kraja poluvremena - 44:45.

19.33 - Sjajni plejmejker Crvene zvezde vezuje dve trojke i donosi svom timu prednost posle dužeg vremena, ali je Bertans opet pogodio za tri i Kuća vodi - 39:37.

19.30 - No, domaći opet nemaju rešenja u odbrani. Bertans je ponovo u centru pažnje i još jednom njegovom trojkom Kuća se odlepljuje, ali Vilijams i Dženkins imaju odgovor i crveno-beli su još jednom na minus četiri - 32:36.

19.27 - Dženkins i Vilijams pokreću svoju ekipu i sa nekoliko vezanih pogodaka uspeli su da vrate Radonjićev tim na ivicu rezultatskog egala - 29:33.

19.24 - Gosti ulaze u dobar ritam i prave seriju 9:0 kojoj stižu nadomak dvocifrene razlike. Pogađali su Bertans i Kozer, te je Zvezda sada u nešto ozbiljnijem minusu - 22:31.

19.23 - Trojkom Davisa Bertansa Španci odlaze na plus pet i Dejan Radonjić uzima minut odmora.

19.20 - U drugom kvartalu igra se koš za koš. Za crveno-bele pogađaju Cirbes i Blažič, dok je Kim Tili bio precizan kod Laboral Kuće, ali i dalje niko nema opipljiviju prednost - 22:22.

19.16 - Zvezdin Slovenac vraća vođstvo domaćinu na kratko, ali Džejms fantastičnim zakucavanjem poravnava rezultat i posle prve četvrtine na semaforu stoji - 18:18.

19.14 - Sedmim pogotkom San Emeterija Kuća kreira seriju 9:0 i posle nekoliko minuta ponovo je u prednosti. Radonjić je promenio skoro čitavu petorku i samo je Mitrović na terenu od startera.

19.13 - Posle lepe akcije Vilijamsa i Mitrovića crveno-beli dolaze i do plus sedam, ali odbrana Zvezde nema rešenje za Fabijena Kozera i Fernanda San Emeterija koji trojkama dovode meč u potpuni egal - 14:14.

19.08 - Tim Dejana Radonjića dolazi do šuta. Jaka Blažič i Markus Vilijams precizni su iza linije 6,75 i Zvezda ima najveću prednost od početka utakmice - 12:7. 

19.05 - Crveno-beli gube dve lopte u nizu i Španci uspevaju da izjednače iz kontranapada. Džejms i San Emeterio su precizni i rezultat je 6:6.

19.04 - Luka Mitrović i Nemanja Dangubić poenima iz reketa otvaraju duel i Zvezda vodi 4:2.

19.00 - Meč je počeo minutom ćutanja zbog tragično preminulog mladom košarkaša moskovskog CSKA Ruslana Gagloeva koji je život izgubio na treningu.

18.50 - Takmičenje u Top 16 fazi Evrolige počinje 30. decembra ove i traje do 10. aprila sledeće godine, a po četiri najbolja tima iz obe grupe izboriće plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja. 

18.40 - Za one koji su zaboravili, u prvom meču ova dva tima, crveno-beli su u Vitoriji 13. novembra ubedljivo slavili sa 86:66 i taj trijumf  im je širom otvorio vrata plasmana u Top 16Fazu  .

18.33 - Dobrodošli na portal MOZZART Sport na kojem možete uživo ispratiti meč između Crvene zvezde i Laboral Kuće koji će se igrati pred praznim tribinama hale Pionir. Ko će večerašnjom pobedom zacementirati drugo mesto u grupi D?

Kako je već poznato, navijača Crvene zvezde neće biti na večerašnjoj utakmici protiv Laboral Kuće u hali Pionir. Međutim, oni su ipak mogli da kupe karte i slike onih koji su to učinili istaknute su na stolicama čije brojeve imaju na svojim ulaznicama. Nesvakidašnja slika u najpoznatijoj srpskoj košarkaškoj dvorani...

Kao što je najavljeno, deo prihoda  od kupljenih karata otići će porodici nastradalog Marka Ivkovića koji je nedavno izgubio život u Istanbulu uoči meča između Galataraja i crveno-belih.

Košarkaši srpskog vicešampiona neće imati podršku sa tribina, ali nadamo se da će makar „vizuelno prisustvo“ Delija pomoći ekipi Dejana Radonjića da dođe do trijumfa i obezbedi drugo mesto u grupi D.

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan RadonjićEvroligaEvropaMarko IvkovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara