""
""

Sin Bobana Jankovića prvo pojačanje Panatinaikosa!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.13. | 13:13

Nekadašnje krilo Panioniosa, 23-godišnji Vladimir Janković stigao je u Atinu zajedno sa saigračem Nikosom Papasom

Sezona u grčkom šampionatu se nedavno završila, a Panatinaikos je titulu prvaka države konačno vratio u klupske vitrine. Ipak, iako su sva takmičenja završena, rukovodstvo Zelenih ne miruje, već naporno radi na tome da se već sada pronađu pojačanja za novu sezonu.

Prve laste koje su doletele u Atinu su Vladimir Janković, sin legendarnog Bobana Jankovića i Nikos Papas, tandem Panioniosa.

Izabrane vesti

Predsednik Panatinaikosa, Dimitris Đanakopulos istakao je da će politika kluba u narednih pet godina biti dovođenje mladih igrača, prvenstveno sa teritorije Grčke.
“S obzirom na to da smo imali veoma uspešnu godinu u prvenstvu Grčke, ali i Kupu, odlučili smo se da napravimo novi plan, koji će imati pozitivne, dugoročne efekte na klub. Odlučili smo da u narednom periodu dovedemo što veći broj mladih, talentovanih, kvalitetnih igrača i zato sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da smo završili posao oko dolaska Vlade Jankovića i Nikosa Papasa“, rekao je prvi čovek Zelenih.

Dvadesettrogodišnji Vladimir Janković sa velikim uspehom je nosio dres Panioniosa u periodu od 2009. do 2013. godine, a sada je napravio jedan veliki korak napred i potpisao ugovor sa najboljim timom Grčke.
“Predsednik Panatinaikosa me je nazvao, objasnio mi kakav je plan kluba u narednom periodu. Ja prosto nisam mogao da odbijem ovakvu ponudu. Siguran sam da ću ovde dosta napredovati. Moram da se zahvalim treneru i predsedniku što veruju u mene i nadam se da ću dobrim igrama opravdati njihova očekivanja. Znam gotovo sve nove saigrače, a posebno mi je drago što ću imati priliku da igram sa čovekom kakav je Dimitris Dijamantidis. Takođe, posebnu zahvalnost upućujem celom stručnom štabu Panioniosa, koji su me uvek podržavali i učinili mi veliku uslugu. Da nije bilo njih nikada ne bih uspeo u karijeri. Međutim, sada sam u Panatinaikosu i usmeren sam samo na uspehe novog kluba“, rekao je Janković.

Inače, uprava Zelenih odlučila je da odmah posle osvajanja 33. šampionske titule produže saradnju sa Dijamantidisom, a paraf na novu saradnju stavili su i Stefon Lazme i Džejms Gist. U klub se vratio i Adonis Focis, koji će najverovatnije zameniti Kostasa Carcarisa.

(FOTO: screenshot/ paobc.gr)


tagovi

Adonis FocisBoban JankovićDžejms GistEvroligaEvropaGrčkaKK PanatinaikosStefon LazmeVladimir Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara