"Paulijus Jankunas"
"Paulijus Jankunas"

Rusi se izgubili u Zelenoj šumi: Žalgiris deklasirao Nižnji!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.10.14. | 20:38

Litvanski šampion nemilosrdan prema gostima iz Rusije

Paulijus Jankunas

Litvanci podsetili na slavne dane! Žalgiris je pred svojim navijačima pregazio tim Nižnjeg iz Novgoroda rezultatom 97:63. Litvanci su pogodili samo četiri trojke što je jako čudno za njih, ali su prevagu doneli iskusni centri tima iz Kaunasa.

Izabrane vesti

 Najbolji u pobedničkom taboru bio je Paulijus Jankunas sa 13 poena, dok su Darijus Songaila, Džejms Anderson i Robertas Javtokas postigli po 12. Tejlor Ročesti je predvodio goste sa 16 poena, Trej Tompkins je ubacio 10, a nekadašnje krilo beogradskog Partizana Tarens Kinsi dodao je sedam poena.

Žalgiris je odmah na početku jasno stavio do znanja gostima da će u Kaunasu teško do doći do dva boda. Iskusni trio Litvanaca Jankunas-Songaila-Javtokas najviše je kumovao tome da tim iz Kaunasa već na poluvremenu dođe do ogromne prednosti-48:24 iako se nisu služili svojim najjačim oružjem s obzirom na to da su za čitavo prvo poluvreme ubacili samo dve trojke.

Trener gostiju Ainars Bagackis na poluvremenu uspeva da razmrda svoje igrače, pa Nižnji igra kao preporođen na početku trećeg dela igre i serijom 9:0 smanjuju veliku prednost nešto opuštenijeg domaćina pogocima Tarensa Kinsija i Artsioma Parahutskog. Međutim, Vitenis Lipkevičijus u kratkom roku vezuje osam poena i donosi Žalgirisu rekordnih plus 34. Tada je postalo jasno da Rusi teško mogu izbeći katastrofu. Tejlor Ročesti se razigrao u poslednjoj četvrtini u kojoj je ubacio čak 12 poena, ali tada je bilo kasno čak i za častan poraz ekipe iz Novgoroda i šampion Litvanije rutinski privodi meč kraju-97:63.

Atipično za Litvanske ekipe Žalgiris je ubacio samo četiri trojke, ali su sve to nadomestili fenomenalnim procentom za dva poena-72,9%. Najtrofejnijem klubu u Litvaniji ovo je prva pobeda nakon dva kola ovogodišnjeg izdanja Evrolige, dok je Nižnji nakon uvodne pobede doživeo prvi poraz u svojoj debitantskoj sezoni u elitnom kontinentalnom takmičenju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvroligaEvropaTarens Kinsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara