Petresku
Petresku

Poslednje kolo u Rumuniji: Kluž ima meč loptu za titulu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.05.18. | 14:18

Slavlje nad Vitorulom garantuje ekipi Dana Petreskua overu četvrto šampionskog trofeja u klupskoj istoriji

Došao je trenutak da se svedu računi u rumunskom prvenstvu. Na prvi pogled deluje da je sve prilično izvesno, ali bi kompletnu situaciju na tabeli mogao da promeni samo jedan “neplanirani” rezultat.

Svi mečevi su počinju u 19.45, a Kluž na svom terenu protiv Vitorula ima meč loptu za šampionsku titulu. Gosi neće biti bez motiva u ovoj utakmici, s obzirom da žele da sačuvaju mesto koje vodi u Ligu Evrope, ali bi mogli da se nađu u problemu samo ukoliko bi se dogodilo da Astra savlada FCSB u Bukureštum, a Univerzitatea dobije CSM Jaši.

Izabrane vesti

Sastav Dana Petreskua je već pokazao da ume sa Vitoruom, s obzirom da je dobio dva od tri međusobna meča u ovoj sezoni, uključujući i ovaj poslednji u Ovidijuu, kada je bilo 2:1.

FCSB ne bi smeo da ima problema sa Astrom, iako je tek u plej-ofu uspeo da dođe do prvog trijumfa nad ovim protivnikom u sezoni.

Kada su u pitanju Jaši i Krajova, radi se o timovima koji se u poslednje vreme takmiče u tome ko će imati više poraz. Domaćin je slavio tek jednom u poslednjih 10 prevenstvenih mečeva, ali je uspeo da savlada FCSB i praktično mu oto šampionsku titulu iz ruku. Univerzitatea je osvojila samo bod u poslednja četiri prvenstvena kola.

U slučaju da dođe do bilo kakvog poklapanja kada je u pitanju bodovni saldo odlučivaće gol-razlika.

LIGA 1 (plej-of za titulu) - poslednje kolo:

19.45 (4,90) KSMS Jaši (3,45) Univerzitatea (1,70)

19.45 (1,33) FCSB (4,50) Astra (9,50)

19.45 (1,30) Kluž (4,70) Vitorul (10,00)

Foto: Action images


tagovi

Dan Petresku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara