""
""

Pešić nastavlja da stvara jak Bajern, PAO se ozbiljno naoštrio pred meč sa Zvezdom!

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.13. | 22:38

Boris Savović za 17 minuta na parketu ubacio pet poena, nesuđeno Zvezdino pojačanje Malkom Dilejni bio je najefikasniji pojedinac sa 20 poena

Jeste da su u Evroligu stigli putem vajld kard pozivnice, ali košarkaši Bajerna još jednom su pokazali da će imati vrlo bitnu ulogu u grupi C i da će Olimpijakos i Unikaha morati dobro da se preznoje pre nego što upišu pobedu. Sa Svetislavom Pešićem na klupi Bavarci deluju izuzetno kompaktno, što su još jednom dokazali u pobedi nad Montepaskijem iz Sijene u okviru drugog kola Evrolige - 89:79. 

Domaćin je ceo posao završio već u prvih 20 minuta, posebno u drugoj deonici kada Montepaski uspeo da ubaci samo 14, a Bajern čak 24 poena. Gosti su u poslednjih deset minuta uspeli da ublaže poraz i časno se oproste od minhenske publike, dok su Bavarci zaseli na čelo tabele zajedno sa Olimpijakosom.

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač u timu Bajerna bio je Malkolm Dilejni, koji je meč završio sa 20 poena. Reprezentativac BiH Nihad Đedović je dodao 14, a Luka Štajger deset. Boris Savović je ubacio pet poena za 17 minuta provedenih na parketu. U timu Montepaskija Džošua Karter je ubacio 14, Tejlor Ročesti 13, a Kim Ingliš 12 poena.

U grupi D košarkaši Panatinaikosa razbili su Laboral Kuću rezultatom 95:74 i tako poslali jasnu poruku u Beograd, gde će naredne nedelje igrati meč sa Crvenom zvezdom. Baš kao i u susretu Bajerna i Montepaskija, stvari su bile više nego jasne posle prvog poluvremena, kada je PAO imao čak 15 poena prednosti. U drugom delu igre Zeleni su rutinski odradili posao i upisali prvu pobedu ove sezone. 

Mikael Bramos je bio najefikasniji igrači u domaćem timu sa 21 poenom, Ramel Kari je ubacio 15, dok su Lazme i Mačijulis dodali po devet poena. Na drugoj strani Andres Noćioni je ubacio čak 23 poena, David Jelinek 17, a Valter Hodž 15.

EVROLIGA - 2. KOLO:

Petak:

Grupa A:

CSKA - Budiveljnik 72:67

Partizan NIS – Nanter 73:43

Fenerbahče – Barselona 75:70

Grupa B:

Strazbur - Efes 66:76

Grupa C:

Bajern Minhen - Montepaski 89:79

Unikaha - Zjelona Gora 101:68

Grupa D:

Panatinaikos - Laboral Kuća 95:74

Četvrtak: 

Grupa B:

Armani - Žalgiris 82:75

Real Madrid - Bamberg 98:58

Grupa C:

Galatasaraj - Olimpijakos 67:78

Grupa D:

Lokomotiva Kubanj - Lijetuvos Ritas 68:53

Makabi - Crvena zvezda Telekom 96:82

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvroligaEvropaGrčkaKK Bajern MinhenKK PanatinaikosMontepaskiNemackaŠpanijaSvetislav PešićUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara