""
""

Odlične vesti za Partizan: Nanter izgubio od Barse!

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.12.13. | 22:50

Doduše, bilo je tesno, ali to nije briga za crno-bele. Bitno je da su Katalonci slavili

Nakon šokantnog poraza Barselone nad Nanterom usred Španije, očekivalo se da će se Katalonci revanširati kako dolikuje i napuniti koš kluba iz Pariza do vrha, ali... Na kraju je odlično ispalo što je Barsa uopšte pobedila, jer rezultat utakmice (82:78) ide na ruku ide košarkašima Partizana, koji su kao zebo sunce čekali neuspeh Nantera. 

Domaćin je odlično otvorio utakmicu, ali je četvrtina završena minimalnim vođstvom Nantera. Ipak, Barsa je serijom 9:0 otvorila drugu deonicu i preuzeo zagospodario parketom. Nanter se preko Lajtija i Danijelsa vratio u život, ali samo na kratko. Papanikolau, Lampe i Sada su vodili Barsu ka novom sigurnom vođstvu, a Navaro je trojkom doneo dvocifrenu prednost i rezultat 47:37 na poluvremenu.

Izabrane vesti

Katalonci su nastavili sa dobrom igrom i u nastavku utakmice. Domaćin je na sve načine pokušavao da slomi otpor rivala, ali mu nije polazilo za rukom. Ipak, vrlo neizvesnu završnicu obezbedili su Lajti i Foster, čije trojke su svele prednost Barse na minimum. Šut za produžetak promašio je Lajti četiri sekunde pre kraja, a Abrines je u bukvalno poslednjoj sekundi obezbedio četiri poena prednosti i tako anulirao poraz iz Katalonije – 82:78.

Najefikasniji igrač u timu Ćavija Paskvala bio je Navaro sa 15 poena. Lampe je ubacio 13, koliko i Abrines. Na drugoj strani Lajti je postigao 18 koševa, Traore 14, Danijels 13.

EVROLIGA - REZULTATI:

Četvrtak:

Grupa A:

Partizan – Budiveljnik 76:61

Grupa B:

Strazbur – Žalgiris 77:76

Armani Milano – Real 71:78

Grupa C:

Montepaski – Zjelona Gora 60:59

Galatasaraj – Unikaha 78:70

Bajern Minhen – Olimpijakos 103:105

Grupa D:

Makabi – Lokomotiva 75:73

Petak:

Grupa A:

CSKA - Fenerbahče 74:78

Nanter – Barselona 78:82

Grupa B:

Anadolu Efes – Bamberg 78:89

Grupa D:

Laboral Kuća – Lijeutvos 79:63

Panatinaikos – Crvena zvezda 69:63

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaEvropaFrancuskaKK BarselonaKK Nanter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara