"Saša Obradović"
"Saša Obradović"

Obradović: Izletelo mi iz stomaka; Nikolić: A šta da mu je vratio? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.02.15. | 08:39

Aleks Renfro neće biti kažnjen zbog gurkanja sa srpskim stručnjakom

Saša ObradovićSituacija kakva se u košarci ne viđa često. Ipak, trener Albe Saša Obradović smatra da, iako jesu retke, takve pojave nisu sasvim nenormalne u sportu, te da su mediji "prepumpali" njegov fizički sukob sa plejmejkerom berlinskog tima Aleksom Renfroom.
"Sigurno da nisam ponosan na reakciju, ali bila je to odluka iz stomaka", kaže Obradović za dnevni list Sport.
"Najvažnije je da je sve leglo, čak smo se i nas dvojica razišli pozitivno", dodaje srpski stručnjak, koji je, kad su se uzavrele strasti smirile, odlučio da oprosti Amerikancu i ne kazni ga zbog toga što je "odgovorio" šefu.
"Milion puta sam odgledao snimak i ne zavređuje toliko medijske pažnje, ali znam da će ljudi dugo da povezuju taj događaj sa Albom, sa mnom. Nije trebalo to da uradim, ali dogodilo se. Mnogo je velika tenzija, napor igranja u Evroligi, nemačkom prvenstvu gde smo poslednje dve utakmice izgubili. Sve se to sakupi", pravda se Obradović u intervjuu za Sport.

Ipak, iskusni Miroslav Nikolić u izjavi za Informer ističe da bi srpski treneri morali da smire živce i prestanu da sebi dozvoljavaju slične ispade.
"A šta bi se desilo kad bi im igrač vratio? Ko bi onda bio kriv i kako bi se gledalo na to?", pita se Nikolić, a slično razmišlja i prekaljeni Ranko Žeravica.
"Trener koji je primoran da zavodi red silom već je izgubio kontrolu nad ekipom. Ako nekog trenera igrači ne slušaju, onda bi on morao da razmisli kako je došlo do te situacije. Autoritet se ne stvara tako što nasrneš na nekog već razgovorom i posebnim odnosom sa igračima", komentariše Žeravica za Informer.

Izabrane vesti

(FOTO: screenshot, via Youtube)


tagovi

Saša ObradovićRanko ŽeravicaMiroslav NikolićEvroligaAleks RenfroAlba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara