"Navijači Panatinaikosa"
"Navijači Panatinaikosa"

NEMILOSRDNO: Evroliga kaznila PAO sa 100.000 evra i četiri meča bez publike!

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.13. | 19:45

Uprava kluba iz Atine imaće pravo žalbe u narednih deset dana

 

Navijači PanatinaikosaDisciplinska komisija Evrolige očigledno očigledno nema milosti prema košarkaškom gigantu kakav je Panatinaikos, pošto je drugi put u samo dve nedelje kaznila klub zbog ispada navijača!

Izabrane vesti

Naime, Evroliga je prvobitno kaznila PAO sa 150.000 evra zbog nereda navijača, a zbog slične priče klub će morati da uplati još 100.000 evra. Ipak, to nije sve, a kao “poklon“ OAKA arena će biti prazna na naredne četiri utakmice!

Divljanje navijača, ubacivanje tvrdih predmeta na teren, kao i korišćenje nedozvoljenih sirena i baklji nije nešto što Evroliga toleriše, i zbog toga su Zeleni rigorozno kažnjeni, uz napomenu da će svaki klub čiji navijači ne poštuju pravila biti udareni po džepu.

Sudija je prilikom izricanja kazne istakao da su navijači Panatinaikosa u poslednje dve sezone previše često divljali i dovodili igrače, arbitre i ostale gledaoce u veliku opasnost, a posle novih ispada u četvrtfinalnoj seriji sa Barselonom klub je prvobitno kažnjen sa 40.000 evra i tri utakmice igranja pred praznim tribinama.
“Svaki klub koji dođe u Atinu suočava se sa žestokim vređanjima publike, a igrači su u konstantnoj opasnosti zbog raznoraznih tvrdih predmeta koji padaju na parket i time je ugrožena njihova bezbednost“, stoji u saopštenju sudije koji je izrekao kaznu.

Međutim, tu se priča nije završila, pošto je Evroliga odlučila da doda još 60.000 evra i dodatni meč bez publike na ceo račun, a pored već pomenutih ispada pominje se i da čelnici Panatinaikosa dozvoljavaju da u OAKA arenu uđe više navijača nego što to propozicije nalažu.

Uprava grčkog giganta imaće priliku da uloži žalbu u narednih deset dana, ali teško je očekivati da će “čačkati mečku“ u smiraj sezone.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvroligaEvropaGrčkaKK Panatinaikosnavijačineredi na stadionu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara