""
""

Mlade haubice Hezonja i Abrines preko Lučića i Nedovića odveli Barsu u polufinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.02.15. | 21:36

Katalonci preko Valensije do plasmana među četiri najbolja na turniru Kupa kralja

Barselona je prvi polufinalista završnog turnira Kupa kralja u košarci koji se igra u Las Palmasu. Katalonci su u prvom meču četvrtfinala savladali Valensiju 85:80 i čekaju u polufinalu pobednika derbi meča između Unikahe i Bilbaa.

Izabrane vesti

Od kada im je Real očitao lekciju u Evroligi, košarkaši Barselone podižu formu, a večerašnji duel su dočekali posle gaženja Huventuda u prošlom kolu Endesa lige. Iako je Valensija pružila žestok otpor večeras, na kraju je bolji tim ipak prošao dalje. Barselona je vodila u većem delu meča i do kraja iskontrolisala rezultat. Pet minuta pre kraja, Barsa je imala prednost od 11 poena razlike, ali je usledila serija protivnika koji je smanjio rezultat na 82:78 pola minuta pre kraja. Imala je tada Valensija i dva vezana pokušaja za tri poena preko Martineza i Dubljevića, ali oni nisu pogodili i Barselona je privela utakmicu kraju.

Najefikasniji u pobedničkom timu su bili Abrines i Doelman sa po 16 poena, Tomić je dodao 14, a Hezonja 13 poena od kojih su neki bili ključni. U Valensiji je najbolji bio Bojan Dubljević sa 19 poena, dok je Van Rosom ubacio 11. Srpski košarkaši Vladimir Lučić i Nemanja Nedović su imali veče za zaborav. Posle sjajne partije protiv Reala minulog vikenda, Lučić je večeras potpuno razočarao i za 10 minuta na parketu se nije upisao u listu strelaca. Nedović se oporavio od povrede, ali se videlo da je još rovit i meč je završio sa skromna dva poena uz šut iz igre 1/5.

Kup Kralja, 1/4 finale

Četvrtak:
Barselona - Valensija 85:80
/Abrines 16, Doelman 16 - Dubljević 19/

Bilbao - Unikaha

Petak: 
19.00: Real Madrid - Saragosa
21.30: Gran Kanarija - Huventud

(FOTO: Action images)


tagovi

Vladimir LučićNemanja NedovićMario HezonjaEvroligaAleks Abrines

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara