""
""

Makabi srušio Pešića za Partizan, istanbulski tajfun oduvao Kuću!

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.02.14. | 22:27

Spanulis predvodio šampiona Evrope do trijumfa nad Efesom - 78:60

Košarkaši Olimpijakosa nastavili su seriju pobeda u Evroligi, pošto su u Pireju savladali ekipu Anadolu Efesa sa ubedljivih 78:60.

Aktuelni šampion Evrope je od samog starta meča jasno stavio do znanja turskom timu da nema čemu da se nada u Dvorani mira i prijateljstva, a rezultat posle prvih deset minuta bio je 24:12. Iako su gosti uspeli da uspostave ravnotežu tokom druge deonice, jednostavno nisu imali snage da posle šokantnog poraza od Karšijake u finalu Kupa naprave iznenađenje u Grčkoj, pa je domaćin u trećoj četvrtini prelomio otpor rivala i ubeležio lagani trijumf.

Izabrane vesti

Crveno-bele je do pobede vodio sjajni Vasilis Spanulis, koji je meč završio sa 16 poena, a već posle prvih deset minuta imao je dvocifren učinak. Brajant Danston i Metju Lodžeski ubacili su po 13 koševa. U ekipi Efesa jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio je Zoran Planinić, koji je postigao 13 poena. Duško Savanović je za 21 minut proveden na parketu ubacio svega pet poena, od toga tri sa linije penala.

Olimpijakos je tako došao do četvrtog trijumfa u TOP 16 fazi, dok je Efes upisao četvrti poraz.

Vrlo uzbudljivo bilo je u Tel Avivu, gde je Makabi u vrlo neizvesnoj završnici uspeo da savlada Bajern sa 66:64 i tako pomogao Partizanu da ostane u trci za prolaz u četvrtfinale. 

Tokom svih 40 minuta viđena je jedna potpuno ravnopravna igra izabranika Svetislava Pešića, kojima je jako malo falilo da dođu do iznenađujućeg brejka. Pitanje pobednika rešeno je sredinom poslednje deonice, kada je domaćin zahvaljujući poenima vezanim poenima Hikmana, Landesberga i Smita stigla do dvocifrene prednosti (60:50). Ipak, i pored visoke razlike, gosti iz Minhena uspeli su da izrežiraju vrlo ludu završnicu meča.

U poslednja četiri minuta ušlo se kod rezultata 65:55, a onda je usledila serija gostiju – prvoj  je Bencing ubacio svoju prvu trojku na meču, a za njim su isto učinili Štajger i Dilejni, pa je rezultat na minut i 23 sekunde pre kraja iznosio upravo 66:64. Do kraja su Dilejni i Đedović imali šuteve za pobedu, ali su obojica bili neprecizni.

Najefikasniji igrač u ekipi Makabija bili su Blu i Hikman (7sk, 4as) sa po 14 poena, dok je Smit ubacio 12 (8sk). U redovima Bajerna Đedović je ubacio 14, Dilejni 13, a Bencing 11 poena. Boris Savović je na terenu proveo sedam minuta i upisao je jednu asistenciju.

S druge strane, u Istanbulu je viđen jedan veoma ubedljiv trijumf - Fenerbahče je rasturio Laboral Kuću sa 98:64 i tako održao šansu da se nađe u narednoj fazi takmičenja. 

Posle manje-više izjednačene prve deonice, domaćin je ušao u ogromnu seriju, posle koje više nije bilo spasa za ekipu iz Vitorije. Vođen Bogdanovićem, Bjelicom i Mekejlebom, Fener je do kraja prvog poluvremena napravio čak 21 poen prednosti (59:38), a u nastavku utakmice viđen je potpuni potop Laborala. 

Razlika je u jednom trenutku otišla i na plus 35 (94:59), a interesantno, jedino se Olmaz i Bilsen nisu upisali u listu strelaca. Bogdanović je meč završio sa 17 poena, Bjelica je imao 14 (4/6 za dva, 2/3 za tri), uz devet skokova, dok su Žorić i Mekejleb dodali po 13. 

EVROLIGA – 6. KOLO:

Četvrtak:

Olimpijakos – Anadolu Efes 78:60
Fenerbahče – Laboral Kuća 98:64
Unikaha Malaga – Panatinaikos 87:71
Makabi – Bajern 66:64
Lokomotiva Kubanj – Real Madrid 74:78
Žalgiris – Partizan 89:77

Petak:

20.45 Barselona – Armani
19.30 Galatasaraj – CSKA Moskva

(FOTO: MN Press)


tagovi

KK OlimpijakosKK FenerbahčeEvropaEvroligaAnadolu EfesKaha Laboral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara