""
""

Legenda se vraća Evroligi u 40. godini! Markonato potpisao za Sasari

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.08.15. | 19:25

Italijanski šampion dobio veliko ime u rosteru...

Sećate li se Denisa Markonata? Legendarni italijanski košarkaš, koji je profesionalnu karijeru započeo davne 1993. godine, a zajedno sa Đanlukom Bazileom, Đanmarkom Pocekom i Đakomom Galandom krojio najblistavije stranice nacionalnog tima početkom 21. veka i dalje se bavi košarkom i to u 40. godini života. 

Izabrane vesti

I to ne bilo gde, već će od ove sezone nositi dres italijanskog šampiona, Dinamo Sasarija, sa kojim je potpisao ugovor na godinu dana. Prošle sezone Markonato je nosio dres italijanskog četvrtoligaša Montikijarija, u kojeme je beležio po pet poena i šest skokova u proseku.

Čuveni krilni centar, koji je sa Azurima osvojio zlato (1999), srebro (1997) i bronzu (2003) na prvenstvima Evrope i srebrno odličje na Olimpijskim igrama 2004. godine, trebalo bi svojim iskustvom da pomogne Sasariju da se izbori za mesto u TOP 16 fazi u jakoj konkurenciji ekipa kao što su CSKA Moskva, Makabi Tel Aviv, Unikaha, Darušafaka i Bamberg.

Markonato je u karijeri igrao i četiri završna turnira Evrolige, a najbolje partije pružao je u redovima Benetona i Barselone, u periodu od 1996. do 2008. godine. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaDinamo SasariDenis Markonato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara