"Mensa Bonsu"
"Mensa Bonsu"

Kralj Otac Rođen u četvrtak Treći sin Kit završio karijeru! Košarka je izgubila živopisnog sina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.10.15. | 17:00

Nije igrao za AEK od 26. juna ove godine jer je dobio zabranu u trajanju od dve godine zbog korišćenja amfetamina

Mensa BonsuNana Papa Jav Dvene Pops Mensa Bonsu, kako ga mi znamo. Živopisan lik. Promenio je u karijeri  čak 19 klubova, suspendovan je na dve godine zbog korišćenja amfetamina u junu ove godine, a sada je na specijalizovanom košarkaškom sajtu Sportando izašla informacija da je reprezentativac Velike Britanije završio karijeru u 32. godini.

Od samog rođenja nije bio isti kao ostali. Rođen je u Londonu 1983. godine, ali vuče korene iz Gane. Njegovo ime na jeziku Tvi, svojstveno jednom delu Gane, znači sledeće – Kralj Otac Rođen u četvrtak Treći sin Kit. Za ovo poslednje je više puta rekao da je njegova familija zaradila to prezime jer je jedan njegov predak ubio kita.

Izabrane vesti

U karijeri je nastupao za pet NBA timova (Dalas, San Antonio, Toronto, Hjuston, Nju Orleans), a nastupšao je i širom Evrope (Italija, Španija, Rusija, Turska, Izrael,  Grčka).  Isticao se svojom fizičkom snagom, a umeo je da pokaže zube na terenu kada je njegov divlji duh dolazio do izražaja. 

Nije igrao košarku od 26. juna ove godine jer je dobio zabranu u trajanju od dve godine zbog korišćenja amfetamina. To je pravdao time da se ta supstanca našla u njegovoj krvi usled konzumiranja lekova koji su mu prepisani, ali to opravdanje nije prošlo. Upravo ova zabrana bila je dovoljno snažan podsticaj da Mensa Bonsu završi karijeru, iako je pred njim bilo još dve ili tri godine košarke na visokom nivou.

Ipak, treba reći da je on u intervjuima posle Olimpijskih igara u Londonu napominjao da je spreman da prestane da se bavi košarkom i da ne oseća strast na terenu.
"Jedno deset dana nisam razmišljao o treniranju i lopti. Imao sam jako bogate ponude na stolu, ali mi se jednostavno nije igralo", priznao je sada već penzionisani centar koji je pao na medicinskim pregledima pri potencijalnom prelasku u Olimpijakos.

Mensa Bonsu bi možda imao još uspešniju karijeru da nije vukao povredu kolena koja ga je sputavala u mnogim situacijama. Sada će najverovatnije svoje iskustvo stečeno ugranjem u različitim delovima sveta upotrebiti kao regionalni predstavnik u NBA udruženju košarkaša.

Možda nije uvek bio i ponašao se potpuno sportski, ali ovakvi likovi koji izlaze iz okvira uvek donose nešto novo. Zato ih toliko i volimo.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action images)


tagovi

Velika BritanijaPops Mensa-BonsuGanaEvropaEvroligaCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara