Katalonci, svaka čast! Barsa u 1.500 utakmici odala priznanje srpskoj legendi

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.01.19. | 22:13

Beliki klubovi ne zaboravljaju velike ljude

Košarkaši Barselone su večeras odigrali jubilarnu 1.500 utakmicu u španskom prvenstvu. I odlučili su da  jubilej uveličaju odajući počast legendi srpske i španske košarke Ranku Žeravicu.

Uoči večeršanjeg meča protiv Unikahe, Barsa se još jednom poklonila čoveku koji je u Kataloniji ostavio neizbrisiv trag od 1974. do 1976. i udario temlje moderne košarke u Barseloni. Pred početak meča su se na terenu našli Barsin trener Svetislav Pešić i Žeravicina supruga Zaga koja je dobila pehar i uramljen dres sa prezimenom njenog slavnog muža. Specijalni gosti su bili legende španske košarke San Epifanio, Naćo Solozabal i Manolo Flores koje je Žeravica nekada trenirao. Barselona je obećala i da će pomoći izgradnju „Muzeja Ranko Žeravica“ u Novom Miloševu.
„Ranko Žeravica je jedini trener u istoriji koji je pored velikih igrača pravio i velike trenere“, rekao je Svetisalv Pešić.

Izabrane vesti

A da sve bude bude kako treba, pobrinuli se Pešić i njegovi izabranici na terenu. Barsa je savladala Unikahu 94:83 i vezala šestu uzastopnu pobedu u Endesa ligi. Kao domaćin ove sezone ima 10 pobeda u isto toliko utakmica.Već posle četiri minuta igre je bilo 10:0 i bilo je jasno u kom smeru ovaj meč ide. Uspela je Unikaha da se vrati, čak i da povede u drugoj četvrtini, ali je Pešićev tim u drugom poluvremenu preuzeo sve konce igre u svoje ruke. Imala je Barsa 14 razlike u poslednjoj četvrtini i bez problema došla do pobede. Domaći su trojke šutirali 52 odsto, kontrolisali reket i rutinski rešili pitanje pobednika.

Kevin Pengos je ubacio 16 poena bez promašaja iz igre i podelio sedam asistencija za Barsu, dok je Rajan Boutrajt kod gostiju ubacio 17.

Barselona ima 16 pobeda i dva poraza u Endesa ligi što je najbolji ulinak kluba u poslednjih deset godina.

ACB LIGA

Subota

Gipuzkoa - Saragosa 65:65 (73:78)
Valensija - San Pablo 94:92
Breogan - Manresa 71:80
Mursija - Andora 67:77

Nedelja

Real Madrid - Fuenlabrada 89:78
Baskonija - Obradoiro 72:63
Huventud - Gran Kanarija 88:75
Barselona - Unikaha 94:83 
Estudijantes - Tenerife 98:96 (79:79)

(FOTO: Barca Basket)


tagovi

Ranko ŽeravicaSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara