"Kaha Laboral"
"Kaha Laboral"

EVROLIGA: Kaha iznenadila Himki, Bjelica odličan

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.13. | 18:46

Tim iz Vitorije slavio u Rusiji rezultatom 86:82 i zadržao šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige

Kaha Laboral

Košarkaši Kahe Laboral savladali su Himki u gostima rezultatom 86:82, u okviru 13. kola grupe F TOP 16 Evrolige. Klub iz Vitorije je ovom pobedom zadržao velike šanse za plasman u narednu rundu obzirom da su se po proju pobeda i poraza izjednačili sa Rusima. Oba tima imaju skor 7-6. Najzaslužniji za pobedu Kahe bio je tandem Andreas Noćioni – Maćej Lampe koji su postigli 24 odnosno 21 poen. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica takođe je dao značajan doprinos u pobedi Kahe sa 13 postignutih poena dok je drugi Bjelica u timu, Milko, postigao samo dva poena.

Izabrane vesti

Dejvis sa 15 i Monija sa 13 poena bili su najistaknutiji pojedinci u redovima domaće ekipe. Podbacio je Lončar koji je ubacio samo šest koševa.

Tokom čitavog meča vodila se izjednačena borba. Kaha je na prvu pauzu otišla sa tri poena viška najviše zahvaljujući Noćioniju koji je do tada već imao dvocifren učinak – 11 poena. I u nastavku je viđena ista slika. Noćioni i Lampe, potpomognuti Bjelicom su održavali vođstvo španskog tima koje je početkom poslednje deonice iznosilo i 16 poena. Ali, onda je na scenu stupio domaći tim koji je napravio seriju 17:2 i umalo preokrenuo meč. Međutim, stvar u svoje ruke je  ponovo preuzeo Noćioni i novom trojkom odveo Kahu na 84:80. Na kraju zaslužena pobeda gostiju 86:82.

Kaha Laboral u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje Montepaski Sijenu u direktnom okršaju za prolaz dalje dok će Himki ići na noge aktuelnom šampionu evrope Olimpijakosu koji se takođe bori za jedno od četiri mesta koje vode dalje.

(Foto: www.euroleague.net)


tagovi

EvroligaEvropaHimkiKaha LaboralMilko BjelicaNemanja BjelicaRusijaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara