"Gustavo Ajon"
"Gustavo Ajon"

Itudis i CSKA spremaju šampionsko pojačanje od 2.000.000 evra - Gustava Ajona!

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.16. | 10:13

Novi šampion Evrope namerava da se ozbiljno pojača tokom leta

Gustavo Ajon

Još se radost u Moskvi nije umirila posle pokoravanja Evrope, a CSKA već kuje ozbiljne planove za narednu sezonu. I to na centarskoj poziciji, koja je ove sezone za Armejce bila deficitarna. 

Izabrane vesti

Kako javljaju brojni ruzski, ali i turski mediji, prvi pik moskovskog velikana u predstojećem prelaznom roku biće - Gustavo Ajon. Odlazećem centru Reala postaće uskoro slobodan igrač, pošto mu ističe ugovor sa Kraljevskim klubom, zbog čega se već našao u tefteru nekoliko NBA klubova, ali i Fenerbahčea. 

Međutim, CSKA je sada iskočio u prvi plan, a prema informacijama koje stižu - šampion Evrope je iskusnom meksičkom centru spreman da ponudi godišnja primanja od 2.000.000 evra. 

To praktično znači da bi redove važećeg šampiona Evrolige mogao da napusti centar Džoel Frilend, koji iza ima sezonu za zaborav. Pored toga što je imao prosek od sedam poena i četiri skoka u Evroligi, godinu su mu upropastile brojne povrede, zbog kojih već duže vreme nije u kombinaciji za tim. 

Međutim, Frilend ima još jednu godinu ugovora sa CSKA i godišnju platu od čak 2.700.000 evra, što je treći najviši iznos u Evropi posle Himkijevog Alekseja Šveda (3.400.000 evra) i Realovog Rudija Fernandeza (2.800.000 evra). Frilend je nedavno izrazio želju da ostane igrač CSKA i pokaže da zaista vredi toliki novac, ali pitanje je da li će se i dalje uklapati u Itudisove planove, posebno ako privoli Ajona da dođe u Moskvu. 

Gustavo Ajon je tokom prethodne dve sezone bio jedan od najboljih igrača Reala i među zaslužnijima za osvajanje triple krune prošle godine (prvenstvo i Kup Španije i Evroliga). Ove takmičarske godine beležio je prosečno 12 poena, sedam skokova, dve asistencije, dve ukradene lopte i jednu blokadu po meču u elitnom takmičenju.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Real MadridGustavo AjonEvroligaCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara