"Ivan Žigeranović dok je igrao u Srbiji"
"Ivan Žigeranović dok je igrao u Srbiji"

Istorijska noć za Turov

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.10.14. | 11:43

Poljski tim sa Ivanom Žigeranovićem večeras protiv Panatinaikosa debituje u Evroligi

Ivan Žigeranović dok je igrao u SrbijiNakon osvajanja Superkupa Poljske i dve startne prvenstvene pobede ekipu Turova očekuje istorijski dan. U petak  17. oktobra od 20.30 prvak Poljske odigraće prvi put u istoriji kluba utakmicu Evrolige i to sa Panatinaikosom višestrukim osvajačem najkvalittnijeg takmičenja. Svi u klubu sa nestrpljenjem očekuju petak, pa tako i srpski centar Ivan Žigeranović.
"Raspoloženje u ekipi pred premijerno izdanje u Evroligi je sjajno. Nismo se uplašili kvaliteta i renomea prvog rivala kao ni ostalih protivnika. Grupa C je grupa smrti, tu su još Fenerbahče, Milan, Barselona i Bajern. Sve teški rivali, ali protiv svih ćemo biti motivisani kako bismo se prikazali na najbolji način", kaže Žigeranović za MOZZART Sport.

Da li se Turov pojačao za Evroligu?
"Donekle jesmo, bitno je da je veći deo tima iz minule sezone ostao na okupu. Stigao je Martin Kolins koji je igrao za Olimijakos i ima veliko iskustvo. Na poziciji četiri stigao je Rumun Vlad Moldovanu, hendikep je povreda kapitena Filipa Dileviča. Tek za deset dana bićemo kompletni".

Izabrane vesti

Protiv Panatinaikosa probaćete da što skuplje prodate kožu?
"Utakmica kreće od početnih nula prema nula. Spremni smo, u dobrom raspoloženju idemo u Grčku, vlada velika euforija, pritisak je na domaćinu, a mi ćemo se truditi da odigramo što bolje i ukoliko se ukaže šansa da pobedimo".

Kakav je cilj za prvu fazu takmičenja?
"Neki timovi su prolazili u TOP 16 i sa dve pobede u grupi. Imamo peh jer prva dva domaćinstva ne igramo u našoj dvorani koja još nije spremna. Tad su nam protivnici Fener i Bajern. Nakon toga igramo pred našim navijačima. Veliki korak bi bio prolazak u drugi krug takmičenja".

U poljskom šampionatu sve ide po planu.
"Dobili smo dve utakmice, pobedili smo i ekipu Dejana Mijatovića, a osvojili smo Superkup. Zadovoljan sam i svojim partijama, minutažom, sve je solidno, samo nek se tako nastavi, duga je sezona“, zaključio je centar Turova Ivan Žigeranović".

Piše: Đurđe Mečanin, Foto: MN Press.


tagovi

EvroligaIvan ŽigeranovićKK Turov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara