""
""

Igraće se majstorica! Šved eksplodirao, ubacio 33 i zakopao Zenit

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.17. | 20:35

Stefan Marković jako dobar, ali nedovoljno da se overi plasman u finale

Igraće se majstorica! Ni u drugom meču u Podmoskovlju košarkaši Zenita nisu uspeli da materijalizuju veliku prednost stvorenu iz oba susreta sa Himkijem odigrana u Sankt Peterburgu, pa će tako sve biti odlučeno u petoj utakmici. Himki je još jednom slavio na svom parketu i to rezultatom 73:71 (19:28, 19:5, 12:20, 23:18) čime je nivelisan veliki minus i zapaljena nova iskra nade o plasmanu u finale.

Izabrane vesti

Presudnu ulogu u novoj pobedi Himkija imao je strašni Aleksej Šved. Najplaćeniji košarkaš Evrope odigrao je jednu od najboljih utakmica u dresu Himkija i sa 33 poena (8/20 iz igre, 5/12 za tri) zakopao Zenit. Bio je Šved apsolutno nerešiva enigma za odbranu gostiju, zbog čega je uspeo da iznudi čak deset prekršaja, a sa linije penala bio je precizan u 12 od ukupno 16 pokušaja. 

Utakmica je imala prilično čudan tok. Počev od druge četvrtine, kada je Himki uspeo da ubaci čak 19 poena, ali mnogo važnije od toga - svede Zenit na samo pet ubačenih koševa. Čime je anuliran minus od čak 12 poena iz prvog kvartala, potom i uhvaćeno prvo vođstvo na utakmici. 

Himki je zatim bio u prednosti dobar deo treće deonice, da bi Zenit preko najboljeg strelca Sergeja Karaseva i Stefana Markovića uzvratio udarac i ponovo uzeo primat. Ali, na kraju je Šved ipak bio neuhvatljiv za goste iz Sankt Peterburga. Nije pomoglo ni to što je Karasev imao 22 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Marković 10 koševa, sedam uhvaćenih lopti i samo tri završna dodavanja. Pritom, srpski as morao je na hlađenje malo ranije od ostalih, pošto je meč završio sa pet ličnih grešaka. 

Rezultat se dugo lomio, sve do rezultata 65:64, kada je Šved pogodio trojku, da bi zatim Aj Džej Roland ubacio dva slobodna bacanja, čime se Himki ponovo malo odlepio i uspeo da zadrži prednost do kraja, uprkos velikim naletima gostiju, a posebno Karaseva.

Majstorica se igra u nedelju u domu Zenita, a termin meča biće naknadno objavljen. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zenit Sankt PeterburgVTB ligaStefan MarkovićSergej KarasevHimkiEvroligaAleksej Šved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara