"Slavlje Olimpijakosa"
"Slavlje Olimpijakosa"

Grčki bogovi nagradili Pirej: Olimpijakos za poluvreme ukrao derbi, Zeleni se spasli katastrofe!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.16. | 19:45

Fantastičnih prvih 20 minuta crveno-belih i razlika od 24 poena prelomili veliki okršaj

Slavlje OlimpijakosaKockao je Olimpijakos 24 razlike prednosti na poluvremenu, odigrao očajno treću deonicu u kojoj je Panatinaikos prepolovio zaostatak, ali su crveno-beli ipak uspeli da dođu do pobede u prvom ovogodišnjem atinskom derbiju - 80:66 (27:9, 26:20, 13:25, 14:12).

Nema sumnje da je prvo poluvreme umnogome odredilo ishod meča. Tačnije, prva četvrtina u kojoj je Olimpijakos postigao 27 poena naspram samo devet Panatinaikosa! Zeleni su za prvih 20 minuta postigli samo 29 poena, i to je nešto što ni iskusna ekipa Saše Đorđevića nije uspela da "ispegla" u nastavku uprkos fantastičnoj trećoj deonici. Praktično, ubedljivom prednošću Olimpijakos je ukrao derbi i svaku neizvesnost sveo na minimum. Dve vezane trojke Heketa u poslednjoj deonici samo su stavile tačku na celu priču.

Izabrane vesti

Olimpijakos je konstantno vodio, a tome je najviše doprinosio fantastičan šut za tri poena crveno-belih kao i raspoloženi Vasilis Spanulis koji je za poluvreme ubacio čak 16 poena, a do kraja meča postigao je još jedan poen. Pored Kil Bila istakli su se i Di Džej Stroberi i Danijel Heket i to je bio udarni trio koji je probijao zeleni štit kao satarom kroz puter.

U gostujućem timu Miroslav Raduljica je prikazao sasvim dobru igru (12p, 5sk), kao i Džejms Feldin (16p) i Antonis Focis koji je trojkama dao kakvu takvu nadu svom timu. Na kraju se ispostavilo da je to bila samo - nada. Aleksandar Pavlović je kao i Ognjen Kuzmić postigao tri poena.

Oba tima su ovaj meč dočekala porazom u Evroligi, a sada su izjednačeni na vrhu sa istim skorom. PAO je bio jedina ekipa u grčkom šampionatu koja je bila neporažena, ali više nije.

Olimpijakos je došao do velikog trijumfa.

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici


tagovi

PanatinaikosOlimpijakosGrčkaEvropaEvroligaDanijel Heket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara