""
""

Dule pravi Partizan od Limoža! Budžet je 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.16. | 19:20

“Dule želi da formira grupu momaka koji imaju pravi stav i pristup. Takođe, važno je da imaju pobednički mentalitet i potencijal", objasnio je predsednik Limoža

Francuski košarkaški klub Limož sezonu je završio bez osvojenog trofeja, ali predsednik Frederik Forte kaže da uprava ima poverenja u trenera Duška Vujoševića i uzda se da će on uspešno selektirati ekipu za izazove koji je očekuje od jeseni.

Izabrane vesti

Vujošević je u Limož došao početkom ove godine, a sa klubom je potpisao ugovor do leta 2017.
“Kad je Dule došao, prvi cilj je bio da probamo da se kvalifikujemo za Evrokup. Istovremeno, radimo na tome da sledeće sezone napravimo u Limoža nešto slično onome što je Partizan. Kad smo ga doveli, ideja je bila i da ojačamo sopstvenu školu i damo šansu nekim talentovanim igračima iz naših redova“, rekao je Forte za lokalni list Populer.

Prvi čovek Limoža najavio je smanjenje ukupnog budžeta kluba, ali će on i dalje biti među većima u Francuskoj.
“Sa nešto malo više od 5.000.000 evra imaćemo više nego što je prosek u klubovima francuske lige. Ipak, ta cifra se deli na više nivoa u klubu i nije samo u pitanju prvi tim. Moramo da uvedemo mere štednje, kako igračkom kadru, tako i zaposlenima“, objasnio je Forte.

Prema njegovim rečima, Vujošević će tokom leta imati odrešene ruke da oformi ekipu kakvu smatra da je potrebna Limožu.
“Dule želi da formira grupu momaka koji imaju pravi stav i pristup. Takođe, važno je da imaju pobednički mentalitet i potencijal. Naravno, nije važno da li neko ima 18 ili 35 godina, mada sam siguran da će on insistirati da šansu dobiju talentovani igrači“, zaključio je Forte.

(FOTO: Starsport)


tagovi

frederik ForteFrancuskaEvroligaDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara