"Vladimir Arnautović"
"Vladimir Arnautović"

Evroliga u žalosti zbog prerane smrti Vladimira Arnautovića

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.06.15. | 12:58

Čelnici elitnog klupskog takmičenja odali poslednju poštu srpskog košarkaškom stručnjaku...

Vladimir Arnautović

Košarkaška Srbija u žalosti je zbog prerane smrti dugogodišnjeg trenera rumunskog šampiona Asesofta, Vladimira Arnautovića, a poslednju poštu odali su i čelnici Evrolige, koji su izrazili najdublju žalost zbog odlaska 43-godišnjeg srpskog stručnjaka.

Izabrane vesti

U saopštenju koje je osvanulo na sajtu Evrokupa stoji da Evroliga izjavljuje saučešće porodici i prijateljima preminulog stratega, ali i kompletnom Asesfotu, koji je nedavno proslavio 11. šampionsku titulu i posvetio je upravo Arnautoviću.

Podsetimo, Arnautović je početkom godine saznao da boluje od teškog oblika raka, a u februaru je morao da istupi sa mesta prvog trenera Asesofta, kako bi pokušao da se izbori sa opakom bolešću. Nažalost, bitku je izgubio u subotu.

Arnautović je igračku karijeru završio upravo u Asesoftu 2004. godine, gde je osvojio titulu i trofej u Kupu. Početkom 2008. vratio se na isto mesto kao trener i smatra se najboljim strategom u klupskoj istoriji. Sa Asesoftom je osvojio šest titula prvaka Rumunije i tri nacionalna Kupa. Asesoft je vodio i do druge faze Evrokupa, što je najbolji rezultat jednog rumunskog kluba u istoriji tog takmičenja. Najviše će se pamtiti pobede protiv tri bivša šampiona – Hapoela iz Jerusalima, Lijetuvos Ritasa i Valensije. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir ArnautovićKK AsesoftEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara