""
""

EL: Olimpijakos slavio u Turskoj, Barsa potvrdila dominaciju u grupi

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.13. | 22:55

Katalonci savladali Montepaski u Sijeni sa 77:69 i dodatno zakomplikovali situaciju u grupi F. Aktuelni šampion Evrope slavio u Istanbulu i jednom nogom praktično zakoračio u četvrtfinale

 

Izabrane vesti

Košarkaši Barselone savladali su u Sijeni domaći Montepaski rezultatom 77:69, u okviru derbi meča 13. kola TOP 16 faze Evrolige.

Iako su već odavno obezbedili prvo mesto i siguran plasman u četvrtfinale Barselona je do kraja odigrala časno i pošteno. Montepaski je ovim porazom ugrozio plasman dalje obzirom da, u ovom trenutku, tri tima imaju isti skor od sedam pobeda i šest poraza – Himki, Kaha Laboral i Montepaski. Šampion Italije će u poslednjem kolu gostovati u Vitoriji u direktnom obračunu za prolaz dalje.

Nekadašnji centar Partizana Nejtan Džavai bio je najefikasniji igrač meča sa 22 poena. Pratio ga je Ingliš koji je ubacio 20 koševa.

Bobi Braun je, sa 15 ubačenih poena, bio najistaknutiji u domaćem sastavu. Srpski reprezentativac Aleksandar Rašić pružio je solidnu partiju i meč završio sa devet poena i četiri skoka.

Pobedom u Istanbulu protiv Fenerbahče Ulkera rezultatom 78:73 košarkaši Olimpijakosa primakli su se na korak od plasmana u četvrtfinale. Iako su sredinom poslednje deonice gubili sa čak osam poena razlike aktuelni šampion Evrope je serijom 14-0 uspeo da preokrene rezultat i na kraju zasluženo trijumfuje. Najzaslužniji za pobedu Pirejaca bili su Kostas Papanikolau sa 16 poena i Vasilis Spanulis, koji je ubacio 14 poena i imao sedam asistencija. Printezis je dodao 12 dok su nekadašnji košarkaši Partizana i Zvezde takođe ostavili solidan učinak. Ejsi Lo je postigao pet poena, od toga trojku za potpuni preokret dok je Pero Antić meč završio sa devet poena.

Kod domaće ekipe, koja je odavno izgubila šansu za prolaz dalje, istakli su se Bo Mekejleb, Roman Sato i Omer Onan sa 12 poena. Srpski internacionalac Uroš Tripković je proveo četiri minuta u igri, ali se nije upisao u strelce.

Olimpijakos se ovom pobedom probio na treće mesto grupe F sa skorom 8-6 dok je Fener ostao sa samo dve pobede do sada.

Alba je, u meču bez ikakvog rezultatskog značaja, ubedljivo savladala Žalgiris na svom parketu rezultatom 77:55. Bila je ovo prva pobeda Albatrosa u ovoj fazi nad nekim timom koji nije iz Nemačke. Meč je bio rešen već u prvom poluvremenu obzirom da je Alba imala čak 20 peona viška.

Ekipu Saše Obradovića do pobede su predvodili Dion Tompson sa 16 i Derik Bajers sa 12 postignutih poena.

Krištof Lavrinovič je bio najraspoloženiji u redovima gostiju iz Kaunasa sa 15 poena i pet skokova.

(Foto: www.euroleague.net)


tagovi

EvroligaEvropaItalijaOlimpijakosSijena MontepaskiŠpanijaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara