""
""

Dva lica Galate: Arojo mučio Barsu sve do povrede, a onda je usledio potop...

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.04.14. | 20:47

Istanbulski klub bio u odličnoj poziciji da izrežira prvo iznenađenje, ali...

Sam početak plej-ofa u Evroligi mogao je vrlo lako da donese i prvi šok, ali do toga na kraju nije došlo. Košarkaši Galatasaraja, predvođeni fenomenalnim Karlosom Arojom, grabili su ka prvoj pobedi u duelu sa Barselonom u Španiji, ali... Nalet istanbulskog kluba trajao je samo dok se Portorikanac nije povredio, krajem prvog poluvremena, kada je svaka nada pala u vodu. Izabranici Ćavija Paskvala iskoristili su ogroman hendikep rivala i prednost domaćeg terena i upisali prvu, vrlo ubedljivu pobedu u borbi za fajnal-for - 88:61.

Zahvaljujući izvanrednoj igri Aroja, Galatasaraj je tokom prvih 20 minuta bio i više nego ravnopravan rival favorizovanoj Blaugrani, a u saradnji sa Furkanom Aldemirom Turci su u nekoliko navrata tokom prve deonice imali sedam poena prednosti. Svaki pokušaj domaćina da uhvati rezultatski priključak bio je osujećen od strane 34-godišnjeg pleja gostiju, koji je vanserijskim potezima razigravao saigrače, a ujedno i cepao mrežicu. Nalet izabranika Ergina Atamana trajao je sve do finiša prvog poluvremena, tačnije do trenutka kada Arojo nije povredio skočni zglob prilikom jednog doskoka... Portorikanac je otišao u svlačionicu i više se nije vraćao, što je Barsa iskoristila da konsoliduje redove i do odlaska na veliki odmor umanji minus preko Navara, Nahbara i Tomića - 33:35.

Izabrane vesti

A, kako je počelo drugo poluvreme, svaka nada gostiju pala je u vodu. Puleni Ćavija Paskvala odigrali su jednu furioznu četvrtinu, koju su završili sa 26 ubačenih poena i tako potpuno preokrenuli rezultat - 59:49. Već tada bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno, a Blaugrana je do kraja utakmice igrala sa namerom da kazni protivnika i što više napuni koš. Galatasaraj je sveden na svega 12 ubačenih poena u poslednjem kvartalu, a domaćin je upisao čak 29. Blistao je Nahbar, koji je izrešetao mrežicu, pratili su ga Navaro, Pulen i Tomić, a razlika je u samom finišu susreta iznosila i 30 poena (88:58), da bi Mensa-Bonsu postavio konačnih 88:61.

Naredni susret, na istom mestu, igra se već u četvrtak.

--------------------------------------------------

BARSELONA – GALATASARAJ 88:61 (14:21, 19:14, 26:14, 29:12)

Dvorana: Palata Blaugrana
Gledalaca: 5.227
Sudije: Hrists Hristodulu (Grčka), Jakub Zamojski (Poljska), Elijas Koromilas (Grčka)

Barselona: Pulen 11, Dorsi 8, Sada 2, Uertas, Abrines 5, Navaro 12, Papanikolau 4, Oleson 11, Lorbek 6 (5sk), Lampe, Nahbar 19, Tomić 10 (4sk, 6as)

Galatasaraj: Erceg 4 (6sk), Herston 6, Markoišvili 3, Akiol 1, Aldemir 9 (7sk), Mensa-Bonsu 5, Mačvan 4, Arojo 14, Guler, Arslan 9, Dadli 6, Domerkant

--------------------------------------------------

(FOTO: MN Press)


tagovi

ŠpanijaKK GalatasarajKK BarselonaKarlos ArojoHuan Karlos NavaroEvroligaEvropaBoštjan NahbarAnte Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara