""
""

Dejan Musli u idealnom timu Evrokupa! Stefan Marković ni u rezervnoj petorci?

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.17. | 14:41

Poznati najbolji sastavi drugorazrednog evropskog klupskog takmičenja

Do početka finalne serije Evrokupa i okršaja Valensije i Unikahe ostalo je još samo dva dana, a kao pravu uvertiru u predstojeći susret španskih klubova objavljeni su i zvanični sastavi prve i rezervne, idealne petorke drugorazrednog klupskog takmičenja. 

Izabrane vesti

A u prvoj postavi nalazi se - Dejan Musli! Srpski centar odigrao je odličnu sezonu sveukupno, a posle kraće pauze od evropskih izazova nekadašnji igrač Partizana pokazao je sav svoj potencijal i odveo Unikahu do finala. Njegove brojke su odlične - 12 poena, četiri skoka i indeks 14 u proseku. Ove sezone je dominantna figura u dresu andaluzijskog kluba i igrač od čijih igara mnogo toga zavisi. Musli se posebno istakao u četvrtfinalnoj seriji protiv Bajerna, gde je beležio čak 15 poena po meču. 

Ipak, trenutno je povređen i gotovo sigurno neće biti u mogućnosti da pomogne saigračima u napadu na tron Evrokupa. 

Pored Muslija u petorci su još i Kurtis Džerels iz Hapoela Jerusalim, potom najplaćeniji igrač Evrope i zvezda Himkija Aleksej Šved, a tu su još i Mardi Kolins iz ruske Lokomotive i Valensijin centar Bojan Dubljević.

Sastav drugog tima čine Kajl Fog iz Unikahe, Gran Kanarijin šuter Kajl Kjurik, Fernando San Emeterio iz Valensije, te Bajernov krilni centar Maksi Kleber i nekadašnja NBA zvezda Amare Stodemajer

Pomalo je čudno da na listi nema Stefana Markovića koji igra sezonu života u dresu Zenita. Pritom, Marković je ove sezone dominirao na mestu organizatora igre i prvi je asistent takmičenja sa čak devet podeljenih dodavanja po utakmici. Mada, Zenit se zaustavio u četvrtfinalu, što je verovatno značajno uticalo na konačni ishod. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksej ŠvedBojan DubljevićDejan MusliEvrokupEvroligaKurtis DžerelsMardi Kolins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara