""
""

Barsina potpuna rekonstrukcija tima: Potpisao Samardo Samjuels, stiže i Karlos Arojo

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.07.15. | 13:47

Uprava Katalonaca nezadovoljna godinom bez trofeja rešila da drastično izmeni sastav ekipe za predstojeću sezonu. Od prošlogodišnje ekipe ostala samo šestorica igrača

Pored toga što će u sezonu 2015/2016 krenuti sa novim imenom, Barselona Lasa će borbu za trofeje početi i sa drastično izmenjenim sastavom u odnosu na prošlu godinu. Čelnici Blaugrane što pre žele da zaborave prošlu sezonu, kada su ostali bez trofeja, a takmičenje u Evroligi završili u četvrfinalu porazom od Olimpijakosa.

Izabrane vesti

Klub su napustila čak šestorica igrača (Mario Hezonja, Dešon Tomas, Edvin Džekson, Maćej Lampe, Tibor Plajs i Boštjan Nahbar), dok su u Kataloniji ostala njih šestorica (Aleks Abrines, Huan Karlos Navaro, Ante Tomić, Džastin Doelman, Bred Oleson i Tomaš Satoranski), uz mogućnost da možda ostane i Marselinjo Uertas.

Uprava Barselone je ranije već dovela Šejna Lavala iz Dinamo Sasarija, a prema pisanju košarkaškog portala Sportando, novi igrači kluba su Samardo Samjuels i Karlos Arojo.

Atleta sa Jamajke potpisao je ugovor na dve godine, a prethodne sezone branio je boje Armanija iz Milana, za koji je prosečno beležio 13 poena i šest skokova po utakmici. Ljubitelji košarke se sigurno sećaju njegove partije protiv Njižnji Novgoroda kada je ostvario indeks korisnosti 47!

Portorikanac dolazi kao slobodan igrač i staviće paraf na jednogodišnji ugovor vredan 900.000 dolara. Arojo je dve godine nastupao za Galatasaraj, ali je krajem prošle sezone zbog finansijskih nesuglasica napustio Istanbul pre isteka ugovora. On je u Evroligi postizao prosečno 13.4 poena po utakmici.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Šejn LavalSamardo SemjuelsKarlos ArojoGalatasarajEvroligaEvrokupDinamo SasariArmani Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara