""
""

Barsa - renesansa! CSKA potučen u Kataloniji, aždaja ponovo bljuje vatru

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.18. | 22:57

Tim Sita Alonsa slavio s 85:72

Ma, ovo je Barselonina potpuna renesansa!

Tim koji je imao šest uzastopnih poraza u svim takmičenjima, vezao je prvo tri trijumfa, a sada je kao četvrti, i šlag na torti, došao skalp protiv CSKA, trenutno prvoplasiranog tima Evrolige - 85:72. Išla je prednost Barse u poslednjoj deonici i do 20 razlike. Vrlo ubedljivo.

Izabrane vesti

Barsa se bukvalno raspadala od početka sezone, mirisalo je sve na još jednu protraćenu sezonu, ali su poimence veoma potentni igrači Sita Alonsa potpuno razbucali Armejce u Kataloniji večeras. I pokazali da i na njih mora da se računa.

Već posle 10 odigranih minuta Barsa je dala čak 25 poena ekipi Dimitrisa Itudisa i bilo je jasno da uz prepunu dvoranu svojih navijača može do velike pobede.

Alonso kao da je od razbijene vojske uspeo da napravi pobednike u glavi i on je sam od trenera na ivici otkaza došao do toga da se igra sa jednom od najjačih ekipa u Evropi.

Odbrana Barselone bila je bolja nego ikada ove sezone, Peteri Koponen (13p) Tomas Ertel (12p), Huan Karlos Navaro (10p) i Pjer Oriola (11p) su vukli iz sve snage i sve je to bilo dovoljno za pobedu. Jedini dostojan otpor pružao je Nando de Kolo koji je dao 23 poena.

Četvrta vezana pobeda Barselone u svim takmičenjima. Aždaja se probudila. I bljuje vatru. Od večeras nadalje, teško da će se mnogi naigrati košarke protiv Barse.

EVROLIGA - 16. KOLO

Četvrtak

Panatinaikos - Efes 90:79
/Kalates 17 - Adams 20/

Unikaha - Valensija 83:85
/Nedović 23 - Martinez 17/

Barselona - CSKA 85:72
/Koponen 13 - De Kolo 23/

 

tagovi

ŠpanijaSito AlonsoEvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara