""
""

Armanijeva osveta sa sve kamatom!

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.04.14. | 22:40

Igrači italijanskog kluba ubacili čak 13 trojki, što je umnogome uticalo na konačni rezultat

Izgleda da su košarkaši Armanija brzo naučili da rivalu poput Makabija nikada, ali nikada ne treba dati ni najmanji prostor da se vrati u igru. Jer, to uglavnom bude kobna greška... Ovog puta igrači tima iz Milana držali su visok ritam igre tokom svih 40 minuta, nijednog trenutka se nisu opuštali i Ponosu Izraela vratili milo za drago, izjednačivši pritom rezultat u četvrtfinalnoj seriji na 1:1 - 91:77.

Ono što je definitivno najviše uticalo na pobedu sastava Luke Bjankija jeste činjenica da je čak šest igrača imalo dvocifren učinak, uz Heketovih devet poena i odličan procenat šuta iz igre (17/28 za dva, 13/28 za tri). Najefikasniji igrač u Armaniju bio je bivši igrač Partizana, Kurtis Džerels sa 17 poena, dok su po 13 dodali Kangur i Mos. Na drugoj strani Izraelce nije tako dobro služio šut za tri poena (5/22 za tri), a i činjenica da Skorcanitis ponovo nije igrao imalo je svoj uticaj...

Izabrane vesti

Igrači oba tima meč su otvorila dosta nervozno, pa je i rezultat bio dosta "klimav", sve do polovine prve deonice. Ipak, posle prve trojke Lengforda, Armani je uhvatio zalet, koji ekipa iz Tel Aviva nije uspela da zaustavi. A upravo je iskusni šuter italijanskog kluba bio kolovođa. On i Mos su na prepad izrešetali koš rivala, napravili seriju 9:0, pa je Armani po prvi put poveo sa dvocifrenom razlikom (25:15). Ipak, nalet zahuktalih Italijana na kratko je zaustavio Tajus, za rezultat 25:17 posle prvih deset minuta. 

Na samom startu drugog kvartala Pnini i Landsberg pokušali su da probude ostatak tima, ali nisu uspeli. Ono što, ipak, jesu, jeste da zaostatak istope na svega dva poena (25:23), a to je praktično bio i poslednji pokušaj izabranika Dejvida Blata da se vrate u igru. Džerels, Kangur i Heket uspeli su da iskoriste svaku, pa i najmanju rupu u odbrani Izraelaca i brzo vrate svoj tim na sigurnu distancu, a na ruku im je išao i odličan, gotovo nepogrešiv šut iz igre. 

Gosti su pokušavali da kombinovanom odbranom učine nešto više i izbace protivnika iz ritma, ali nije im se dalo. Iz minuta u minut razlika je bila sve veća, a Kangur je bio najzaslužniji za to što je Armani na veliki odmor odneo velikih 13 koševa prednosti - 47:34. 

U nastavku utakmice ništa se bitnije nije menjalo. Košarkaši Makabija i dalje su imali velikih problema sa šutem, posebno sa distance, što je umnogome uticalo na rezultat, s obzirom da je upravo taj ubitačni šut glavno oružje Ponosa Izraela. 

Svaka greška gostiju bila je kažnjena, a laganim ritmom učenici Luke Bjankija gradili su put ka pobedi. Polovinom trećeg perioda Armani je imao i 17 poena viška (58:41), i već tada je bilo jasno da će rezultat u četvrtfinalnoj seriji biti izjednačen. 

A da se na greškama uči pokazao je tim iz Milana, koji za razliku od prvog meča, ovog puta nije dozvolio rivalu da se vrati, preokrene rezultat i napravi još jedno iznenađenje. 

Može se reći - Italijani su baš bili razigrani i na najbolji mogući način su se revanširali starom poznaniku - 91:77.

------------------------------------------------------

ARMANI MILANO - MAKABI TEL AVIV 91:77 (25:17, 22:17, 19:21, 25:22)

Dvorana: Mediolanum Forum
Gledalaca: 12.331
Sudije: Hoze Martin (Španija), Rečep Ankarali (Turska), Fernando Roha (Portugal)

Armani: Serela 3, Meli 2, Heket 9 (4sk, 9as), Kangur 13, Lengford 12, Semjuels 10, Valas 10 (6sk), Laval 2, Mos 13, Džerels 17 (6as)

Makabi: Rajs 10, Smit 5, Hikman 9, Ingls 5, Tajus 16, Pnini 4, Žižić 2, Ohajon 3, Blu 12, Landsberg 8, Skorcanitis 3

------------------------------------------------------

EVROLIGA - ČETVRTFINALE - DRUGI MEČEVI:

Četvrtak:

Real Madrid - Olimpijakos 82:77 (2:0 u pobedama)

Barselona - Galatasaraj 84:63 (2:0 u pobedama)

Petak:

CSKA Moskva - Panatinaikos 77:51 (2:0 u pobedama)

Armani Milano - Makabi Tel Aviv 91:77

(FOTO: MN Press)


tagovi

KK Makabi Tel AvivItalijaEvropaEvroligaArmani Džins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara