"Androić"
"Androić"

Androić za MOZZART Sport: Skoro svakog minuta pomislim na koš Hrijape

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.16. | 13:16

“Vi ne možete da verujete kako smo dočekani kao drugi. Živo me zanima šta bi se dešavalo da smo osvojili trofej. To bi bilo nešto neverovatno”, kaže pomoćnik Željka Obradovića

AndroićU ovom trenutku poznata su tri učesnika polufinalne serije turskog šampionata Efes, Darušafaka i Fenerbahče.  Četvrti će se znati posle majstorice koju igraju Galatasaraj i Pinar Karšijaka (1:1), a pobednik ide na klub koji predvodi najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović, na Fener.

Mada su se u timu iz Istanbula fokusirali na domaće prvenstvo još uvek ne mogu da zaborave finalnu utakmicu Fajnal-fora održanog u Berlinu i način na koji je izgubljena titula šampiona Evrope
“Skoro svakog minuta pomislim na poslednje sekunde utakmice sa CSKA, poslednji skok i koš Moskovljana kojim su izborili produžetak”, ističe za Mozzart Sport trener u stručnom štabu Fenera Vlade Androić i nastavlja.
 “Takođe, naši navijači me stalno vrate na finale. Vi ne možete da verujete kako smo dočekani kao drugi. Živo me zanima šta bi se dešavalo da smo osvojili trofej. To bi bilo nešto neverovatno”.

Izabrane vesti

Šta je tu je, okrećete se polufinalu plej-ofa Turske?
Da, čekamo treći meč Galate i Pinara koji je imao šansu da izbaci Galatasaraj. Sve njihove utakmice su bile tesne, na jednu loptu. Ipak, po meni Galata je favorit”.

Ko bi Fenerbahčeu više prijao kao rival?
Naše utakmice sa Galatom su pravi derbiji, dvorane su prepune, prava je draž igrati takve mečeve, neverovatan ugođaj. Znači, više nam odgovara Karšijaka, ali Galata je rival po meri”.

Šta će se dešavati u polufinalnom paru Efes-Darušafaka?
“Tu nema izrazitog favorita, ne postoji prednost domaćeg terena jer oba sastava nemaju publiku. Efes nije u formi, Darušafaka nije u drugom planu, odlučivaće jedna lopta”.

Da li Fenerbahče, kao najbolji tim Turske, ima imperativ osvajanja titule?
Imamo imperativ da igramo najbolje što možemo. Normalno, svi želimo titulu, ali šta i ako je ne osvojimo, nemamo tu vrstu pritiska. Zbog toga smo u prednosti”, zaključio je Vlade Androić.

Polufinalna serija Efes-Darušafaka kreće u utorak, a Fener će igrati dan kasnije pošto tek treba da dobije rivala.

Piše: Đurđe Mečanin

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir AndroićTurskaFenerbahče BekoEvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara