Sajam sporta promovisao najbolje u moto disciplinama

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.11.19. | 09:03

AMSS uručio priznanja najboljima u ovoj sezoni. Čačani zadržali primat u sportu na dva točka

Na sajmu sporta u Beogradu, u organizaciji AMSS, održana je dodela nagrada najboljima u moto sportu za 2019. godinu. Sudeći po sumiranim rezultatima, budućnost sporta na dva točka u našoj zemlji izvesna uz konstataciju da je grad na Moravi potvrđeno dokazan kao jedan od najjačih centara pre svega u atraktivnoj disciplini moto - krosa. Dakle, momci iz grada pod Jelicom su kao i prethodnih godina ponovili uspehe i pokazali da su i dalje glavne perjanice kako u već pomenutoj disciplini, tako i moto – klasik konkurenciji.

Konkretno, čačanski vozači osvojili su šest pojedinačnih titula, dva vicešampionska mesta, jedno treće i tri u ekipnoj konkurenciji.

Izabrane vesti

U disciplini moto - kros, u najmlađoj klasi MX65, prvo mesto u prvenstvu Srbije šampionsku titulu osvojio je Aleksa Milosavljević iz MK Tanasko Rajić, vicešampionsku titulu Danilo Crnjanski iz BAP rejsing tima, a Luka Lazović iz GTC rejsinga treće mesto. Otvoreni šampionat Srbije za prvaka  ima Danila Crnjanskog, drugi je Aleksa Milosavljević, a treći Vuk Ćajić iz AMD Rogatica, BiH. Treba naglasati da je ove godine Aleksa Milosavljević nastupao i u klasi MX85 gde je takođe ostvario veliki uspeh. U klasi MX85 šampionsku titulu osvojio je Vuk Drmanac iz MK Tanasko Rajić, drugo mesto osvojio je Aleksa Milosavljević i treće Žarko Debeljački iz MK Ere iz Arilja. U otvorenom šampionatu u istoj klasi redosled je ostao isti, Drmanac, Milosavljević i Debeljački. Šampion u najjačoj klasi MX1 je Marko Kostić iz AMSK Kostić iz Pirota, drugi je bio Miloš Đorđević iz Termorad AMSK Čačak, a treći Stefan Radanov iz MK Tanasko Rajić. U otvorenom šampionatu šampionsku titulu je osvojio Miloš Đorđević, drugi je bio Kostić, a treći Radanov.

Najbolji vozač Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić osvojio je šampionsku titulu u  obe kategorije ispred Vukašina Jablanovića iz GTC rejsing tima i Strahinje Kalamkovića iz MK Ekstrima. U klasi MX2 junior šampion je Strahinja Kalamković iz moto kluba Ekstrim, drugi Milić Zimonjić iz MK Zlatibor, a treći Milan Vukajlović iz MK Tanasko Rajić. U klasi amatera MX3, prvi je bio Vlade Rajević iz Termorad AMSK Čačak ispred prošlogodišnjeg šampiona Viktora Langa iz kluba MX 024, a treće mesto je osvojio Dejan Paunović iz GTC rejsinga. U klasi MXB šampion je Mark Česko iz kluba MX 024, drugi je Đorđe Čolović iz kluba Moto lend, a treći Strahinja Zlatić iz kluba MX 024. U najstarijoj klasi šampion je Branko Radanov iz MK Tanasko Rajić, drugi Vlatko Provodovski iz BAP rejsing,  a treći Dragiša Stanković iz Sagmajster tima. Pored pojedinačnih uspeha, u ekipnoj konkurenciji u klasi I, ekipa Tanasko Rajić je osvojila šampionsku titulu, drugo mesto MK Ere Arilje, a treće Termorad AMSK Čacak. Ekipa Termorad AMSK Čačak osvojila je i vicešampionsku titulu u konkurenciji ekipa klase II. Uz uspehe u ovoj disciplini, u drugoj, moto - klasik disciplini, ponovo nas je obradovao Borko Vranić iz MK Tanasko Rajić  u klasi MC125, osvojivši vicešampionsku titulu iza Zorana Pavlovića, dok je treći bio Zoran Fabijanović.

Moramo spomenuti da je u ovoj godini Borko Vranić posle 50 godina prvi Čačanin nakon legendarnog Vladimira Tanaskovića – Čila, koji je nastupio na čuvenoj stazi Grobnik kod Rijeke, gde je osvojio četvrto mesto u hrvatskom ša,pionatu. Nadamo se da će nas naši vozači i u narednoj sezoni obradovati sa novim uspesima.

Tekst: S.Tanasković/Đ. Mečanin
Fotografije: N.Milosavljević, B.Vranić i S.Tanasković


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara