Ne, Mercedes nije favorit u Sočiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.19. | 13:55

Pedest konja dodatne snage na kontu Ferarija brinu Hamiltona čija Srebrna strela više definitivno nije oružje koje ubija sve ambicije konkurenata

To što je Luis Hamilton rekao uoči VN Rusije, poslužiće nam kao stožer najave trke koja se u nedelju vozi na stazi u Sočiju...
Ovde imamo ukpuno dva kilometra pravca. Znamo za Ferarijevu dominaciju na pravcima… Ne mogu puno toga da uradim.  Ruke su nam vezane. Naš zaostatak na pravcima se kratkoročno ne može rešiti”, rekao je aktuelni šampion Formule 1!

Pokušajmo stvar da objasnimo kroz par kratkih, tehnički jasnih stavki. Korist od tih informacija mogla bi biti višestruka, kladilačkih poslova radi, odnosno MOZZART kvota koje su zbilja raznovrsne.

Izabrane vesti

Prvo – Ferari je makar za 50 KS jači zbog specifične snage pogonske jedinice “SF90” bolida, te na pravcu može suvereno da se poigra sa konkurentima.
Drugo – Soči ima dva jako dugačka pravca, a trka se na čak tri četvrtine staze vozi pod punim gasom!

Zaključak je da bi se u Sočiju mogla ponoviti Monca, što je jasno uočljivo, pa ne bi bilo korektno prema osećaju vezanom za najbrži sport, ukoliko ne bi rekli da je Luisu Hamiltonu i Valetriju Botasu jasno da njihove “W10” mašine nisu više oružje pobede! Uostalom, da naš kometar ne bude jednostran, odnosno puko novinarsko viđenje situacije na relaciji Ferari – Mercedes, preko Red Bula, neka završnu reč po ovom predmetu da Luis Hamilton!
“Ni na jednoj od preostalih šest trka ja nas ne vidim kao favorite”...

Po automobilističkoj konstataciji, Skuderija je konačno pronašla model, a za Red Bul treba znati da tim za Soči sprema četvrtu specifikaciju motorne jedinice. Videćemo gde će oni zbog toga po pravilima biti raspoređeni u grdu, tako da se za sada zadržavamo na Mercedesu i Ferariju kao glavnim konkurentima za podijum. Što se tiče Renoa, oni su se malo trgli iz letargije, a potrudiće se i da pritisni Meklaren. Biće zanimljivo kakva će se bitka između ove dve ekipe voditi, naravno ako imamo u vidu Maksa Ferštapena i  Albona koji imaju svoje pretenzije.

Danas svaku tvrdnju potvrđujemo sirovim podacima. Prvi trening je okončan pobedom Šarla Leklera, drugi je bio Maks Ferštapen, treći Seb Fetel, četvrti Botas, a peti Hamilton.

Do ovoga momenta, mnogi su se varali, davali ocene Mercedesu kao favoritu u Sočiju, govoreći o ekipi koja je slavila na ovoj pisti kao od šale u ranijem periodu. Da li su i koliko Merdeseovi navijači pogrešili, prosudite sami.

Velika nagrada Rusije na programu je u nedelju od 13 časova, a prenos pratite na TV Sportklub. A kvote? Pa, naravno u MOZZARU, a savetujemo vam da požurite pošto će iste biti izmenjene nakon zvaničnih treninga.

Podaci o stazi
Dužina kruga: 5,84 km
Broj krugova: 53
Dužina trke: 309,74 km
Rekod kruga: Valtteri Bottas (2018.) 

Satnica VN Rusije

Petak
1. slobodni trening: 10:00 – 11:30
2. slobodni trening: 14:00 – 15:30

Subota
3. slobodni trening 11:00 – 12:00
Kvalifikacije: 14:00 – 15:00

Nedjelja
trka: 13:10

PIŠE: Miloš MILIĆ
FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara