Botas pobednik VN Japana, Hamilton završio na trećem mestu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 11:32

Zanimljiva trka na stazi Suzuka

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana, a njegova ekipa osvojila je šestu titulu u šampionatu konstruktora.

Botas je ostvario šestu pobedu u karijeri, a treću u sezoni, odnosno prvu na stazi Suzuka. Osim njegove gotovo nepogrešive vožnje, za pobedu je zaslužna i taktika Mercedesa.
"Srećan sam, zaista sam srećan. Kvalifikacije su bile tesne i nije bilo lako krenuti sa treće pozicije, ali nisam odustajao, dao sam sve što sam mogao. Imao sam dobar start, Sebastijan (Fetel) je imao problem i preuzeo sam vođstvo, a brzina je bila super-dobra. Uživao sam, bilo je zabavno", rekao je Botas posle trke i dodao:
"Znali smo da će biti opcija jednog ili dva odlaska u boks, a nije bila ogromna razlika izmedju toga. Mogao sam da kontrolišem trku i pojačam gde sam želeo".

Izabrane vesti

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koji je startovao sa pol pozicije, dok je treći bio aktuelni šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton. Britanac je osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke. Fetel je bio najbrži u kvalifikacijama, koje su održane pre trke pošto je zbog tajfuna Hagibis u subotu otkazan ceo program na stazi Suzuka. Četvorostruki svetski prvak pogrešio je na startu, činilo se da je ranije krenuo, a na kraju je zauzeo drugo mesto.
"Svetla su dugo bila upaljena i pogrešio sam. Izgubio sam zamajac. To je zaista bio loš start. Mercedes je bio prilično brz, Valteri Botas je 'leteo', Luis (Hamilton) je pokušao sa jednim odlaskom u boks i nije uspeo. Pokušao sam da budem dobar u krivinama, gde bi on mogao da mi zapreti. Imao sam težak posao da zadržim drugo mesto", rekao je Fetel.

Četvrto mesto zauzeo je Aleksandar Albon iz Red Bula, peti je bio Karlos Sainc iz Mercedesa, a šesti je bio vozač Ferarija Šarl Lekler.
"Čestitam ekipi na šestoj uzastopnoj tituli. Zaista sam želeo da donesem što više bodova danas", izjavio je kratko Hamilton.

Vozač Renoa Danijel Rikardo zauzeo je sedmo mesto, Pjer Gasli iz Toro Rosa bio je osmi, deveto mesto zauzeo je Niko Hulkenberg iz Renoa, a 10. je bio Lens Strol iz ekipe Rejsing Point.

Naredna trka vozi se 27. oktobra za Veliku nagradu Meksika.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara