Foto: Reuters
Foto: Reuters

Skandal u Brazilu: Policija prekinula meč sa Argentinom

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 21:12

I biće suspendovan, potvrđeno je na zvaničnom Tviter profilu šampiona Južne Amerike

Skandal u Brazilu. Meč u Resifeu između domaće selekcije i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prekinut je u 10. minutu od strane policije i zdravstvenih vlasti i definitivno je suspendovan, potvrđeno je na zvaničnom Tviter nalogu šampiona Južne Amerike. Razlog je to što su četvrotica reprezentativaca Argentine oglušili o kovid protokole i ušli u zemlju, od kojih su trojica bila u startnoj postavi.

Izabrane vesti

— Selección Argentina 🇦🇷 (@Argentina) September 5, 2021

U pitanju su fudbaleri Aston Vile i Totenhema, Emilijano Buendija i njegov imenjak Martinez, odnosno Kristijan Romero i Đovani Lo Selso, koji su stigli iz Engleske, jedne od zemalja iz koje je po ulasku u Brazil obavezan karantin od četrnaest dana. Nacionalna agencija za zdravstveni nadzor (ANVISA) je naložila lokalnim vlastima da deportuju Buendiju, Martineza, Lo Selsa i Romera. Policijske snage su se pojavile u hotelu par sati pre utakmice, prekinule razgovor i pripremu za meč kojim je dirigovao selektor Lionel Skaloni, ali posle par minuta neizvesnosti, čitav tim je uspeo da se ukrca u autobus i da se zaputi ka Areni Pernambukano u Resifeu - uključujući i četvoricu "prestupnika".

Međutim, svi osim Buendije našli su se u startnoj postavi, nakon čega je brazilska policija morala da reaguje. Kako javlja ugledni sajt Ole, organi reda su zatražili da se povuku četvorica igrača (trojica sa terena i Buendija) koji su u zemlju ušli "na prevaru", posle čega se iz argentinskog tima začulo "igraće svi ili neće igrati niko". Nedugo zatim argentinski sastav se povukao u svlačionicu.

Nejmar i Lionel Mesi su u pauzi razgovarali sa zdravstvenim radnicima u nadi da mogu da ispregovaraju uslove da se utakmica ipak odigra, međutim posle višeminutnih pregovora kapiten šampiona Južne Amerike ponovo je otišao u tunel.

Pitanje je samo zbog čega, kada su već znale kakva je situacija, brazilske vlasti nisu reagovale pre samog početka meča, već su dozvolile da igrači istrče na teren i tek onda ga prekinu.

"Zašto brazilske vlasti nisu reagovale u hotelu nego sad?", zapitao se selektor Argentine Skaloni u tunelu tokom izlaska sa terena.

Isto se tokom pomenutog razgovora sa Nejmarom na terenu zapitao i Mesi.

"Ceo svet nas gleda. Bili smo ovde tri dana, sačekali su da utakmica počne, pa da je prekinu. Zašto su nas uopšte terali da igramo?".


Kako bilo, meč je prekinut i 40 minuta nakon njegovog prevremenog završetka argentinski autobusi su spremni za polazak.


tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara