Milan Simojlović (©MN Press)
Milan Simojlović (©MN Press)

Virus u Kraljevu prošlost: Ribnica igra prvu utakmicu još od 23. decembra

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 08:45

Spartak od 19 časova dočekuje ekipu Milana Simojlovića u 15. kolu Superlige

Sasvim neplanirano odbojkaši Ribnice napravili su pauzu od mesec i po dana. Danas će odigrati prvu utakmicu još od 23. decembra, kada su slavili sa 3:2 na gostovanju u Gornjem Milanovcu. Bilo je planirano da prvi meč u 2023. odigraju 22. januara, ali su zbog virusa morali da ga odlože. Nisu se oporavili ni za naredni vikend, pa je tako ceo prvi mesec protekao van takmičarskog ritma.

Večeras će istrčati na vruć teren u Subotici. Protivnik u 15. kolu Superlige je Spartak, a početak je zakazan za 19 časova.

Izabrane vesti

Kraljevčani su krajem prošle godine bili u dobroj seriji, vezali su tri pobede protiv Spartaka iz Ljiga, Radničkog i Takova. Utakmice se Mladim radnikom i Jedinstvom će naknadno odigrati (13. i 14. kolo), a protiv Subotičana će pokušati da nastave pobednički niz.

Prvi međusobni obračun ove sezone odigran je u Kraljevu 6. novembra. Domaći su slavili maksimalnim rezultatom, ali nisu imali nimalo lak posao - 26:24. 30:28, 25:17. Najefikasniji je u pobedničkom sastavu bio je Mladen Bojović sa 18 poena.

Spartak je za razliku od današnjeg protivnika odigrao u januaru četiri utakmice - dve po redovnom rasporedu i dve koje su ranije odložene, zbog virusa u njihovom timu. Pobedili su čak tri meča u pet setova - Novi Sad, Takovo i Mladi radnik, a izgubili su od Partizana 0:3. Tempo koji je njih zadesio u januaru, dočekaće vrlo brzo Kraljevčane kada budu morali da nadoknade propušteno.

Kad se pogleda tabela postaje jasno koliko bi za oba kluba bila važna večerašnja pobeda. Ribnica je i sa dva meča manje treća na tabeli sa skorom 9-3. Ima 25 osvojenih bodova. Spartak je odmah ispod - četvrtoplasirani sa istim brojem pobeda, ali uz dva poraza više (9-5, 23 boda). Vojvodina je na vrhu, a Partizan na drugom mestu.

Samo se duel u Subotici igra danas, sutra su planirala četiri obračuna, a u nedelju još jedan. Crvena zvezda u subotu dočekuje Takovo od 17.30, a u istom terminu Mladi radnik stiže u Novi Sad na megdan Vojvodini. Od 19 časova se sastaju Karađorđe i Jedinstvo iz Stare Pazove, a pola sata kasnije počinje duel Novi Sad - Radnički Kragujevac.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

15. kolo

PETAK

19.00: Spartak Subotica - Ribnica

SUBOTA

17.30: Crvena zvezda - Takovo

17.30: Vojvodina - Mladi radnik

19.00: Karađorđe - Jedinstvo Stara Pazova

19.30: Novi Sad - Radnički

NEDELJA

17.00: Partizan - Spartak Ljig

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

15. kolo

SUBOTA

17.00: Partizan - As Batajnica

18.30: Inđija - TENT

19.00: Spartak Subotica - Novi Sad

19.00: Srem - Železničar

20.00: Crvena zvezda - Jedinstvo Stara Pazova

NEDELJA

18.00: Omladinac - Ub


tagovi

OK SpartakOK RibnicaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara